Konge og kronprins i Bergen

Sønnen tror på V75-seier.

REGJERER. Ove Wassberg har vært konge på Bergen Travpark lenge. Men nå vinner sønnen Svein Ove flere løp. Lørdag tror han på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
REGJERER. Ove Wassberg har vært konge på Bergen Travpark lenge. Men nå vinner sønnen Svein Ove flere løp. Lørdag tror han på seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Svein Ove Wassberg nyter enorm tillit blant spillerne.
Når han stikker fram haka og varsler seierstro, er det grunn til å være på vakt.

- 9 Shocking Andover i V75-5 var såpass positiv i årsdebuten at jeg har tro på ham, sier landets beste stallmann. Ove Wassberg og Åsbjørn Tengsareid kjemper om championatet på Bergen travpark.
De har henholdsvis 22 og 20 førsteplasser, men ingen av dem har nubbesjanse mot Svein Ove Wassberg, som har 31 seirer så langt.

- Det har gått bra så langt i år, og jeg håper selvfølgelig det skal gå bra i V75-omgangen på hjemmebane.
Jeg synes det er berettiget å ha tro på 9 Shocking Andover i V75-5.
Hesten avsluttet bra på Biri sist og skal normalt ha gått mye fram med løp i kroppen. Jeg har respekt for et par av konkurrentene, men jeg kjører til start med ambisjoner. Full distanse tror jeg ikke er noe minus, og da vi først trakk bakspor, var spor ni det beste vi kunne fått.
Vi skal på bongen, synes Svein Ove Wassberg.
Han er i aksjon i en rekke av lørdagens oppgjør:
- 6 Rolls Royce i 1. løp er bedre enn raden og møter ikke avskrekkende lag. Jeg har trippelambisjoner.
- 11 Jenny May i 2. løp/V5A-1 var positiv for meg sist. Hun er i utvikling og kan snuse på en trippelplass, men jeg tror ikke vi henter 3 Bob Balder. Jeg tror 3-åringen kan 1.32 i et glatt løp. Han travet en sterk sisterunde etter galopp sist.
- 9 Noras Photogenic i 3. løp/V5A-2 har et bra spor med tanke på smygreise og en ok premie. Jeg tviler på at hun vinner.
- 6 Haukeli Blæsen i 5. løp/V75-2/V5A-4 kjørte jeg et hurtigarbeid med tidligere denne uka. Da var han ikke til sin fordel. På normalform har han en ok trippelsjanse, for han er bra fra start og står greit til.
- 9 Yankee Challenge i 6. løp/V75-3/V5A-5 er på riktig vei. Han har et ok spor med tanke på å få en bra ryggreise. Ender han blant de tre, fire fremste, er jeg fornøyd.
- 15 Gilborken i 9. løp/V75-6/V4-3/DD-1 har skuffet i det siste. Han er kun en premiekandidat nå.
- 10 Vasadu i 10. løp/V75-7/V4-4/DD-2/SuperTrippel gleder jeg meg til å kjøre. Det er en veldig bra hest som takler distansen. Jeg synes dette er et fantastisk bra stayerløp! Garderer man løpet med fire, fem hester, synes jeg at Vasadu skal på bongen, sier Svein Ove Wassberg.

Bergen byr på både V75, V5, V4, Dagens Dobbel og SuperTrippel. Slik er fristene:
14.10: V5A
15.00: V75
16.06: V4
16.48: Dagens Dobbel
17.05: SuperTrippel   

Ecuus Media
(Rikstoto)