Kongelig av Cole

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Newcastle 5- 1. Med målene 14-46-65-71 var det Andy Cole som spilte sexy fotball i går. Andy sørget for coleomania på Old Trafford, og han knuset rivalen Alan Shearer i kampen om spissplassen på Englands landslag.

Problemet er at Cole ikke er tatt ut i Keegans tropp.

- Jeg tenker ikke på hvem Keegan skal velge. Det er det han som bestemmer. Men jeg føler at formen blir bedre og bedre fra kamp til kamp, sier Andy Cole, som var litt trist også. Fordi han gamle klubb Newcastle sliter: Leit å se de gamle lagkameratene slite, men de kommer nok tilbake.

De gjorde det én gang i går, men 1-1-målet var signert Henning Berg.

Etter Bergs utlikning prøvde Newcastle å få flere folk framover, men den store kvitt-Ruud-oppturen uteble.

Lag i ulykka er også uheldige. I hele 2. omgang måtte Newcastle kjempe med ti mann etter at Nikolaos Dabizas kjeftet seg til rødt kort etter en duell med Andy Cole.

For tøff

- Han mente jeg var for tøff i kampen om ballen. Det mente ikke dommeren. Det var synd for Newcastle at de måtte slite med ti mann i 45 minutter, sier Andy Cole, mannen som på denne måten ble dagens helt på Old Trafford.

  • Coles første: 14. minutt, Nicky Butt slåss for å få fram en pasning til Andy Cole. Fra 15 meter traff Cole ballen helt feil, men den hoppet og danset inn bak Tommy Wright

- Den scoringen var utrolig heldig. Jeg traff nesten ikke ballen, sier Cole.

I de neste 20 minuttene pøste United på med det de hadde på menyen. Beckham, som var i bøllehumør mot Coventry onsdag, var i praktslag. Med utsøkte lobbepasninger og klassiske crossballer. Butt og Paul Scholes utgjorde motoren på midtbanen ettersom kaptein Roy Keane var innkalt til landslagstjeneste for Nord-Irland.

Annullert

Bak hadde Berg og Staam ingen problemer med treige Duncan Ferguson og en tydelig presset og sliten kaptein Shearer.

  • 45 minutter og annullering: David Beckham-innlegg fra kanten, som Cole og Yorke surret bort. Begge prøvde å vinne ballen tilbake, Cole klarte å få den ut til Scholes som scoret, men målet ble annullert for frispark mot Cole. Nikolaos Dabizas mente Cole albuet ham. Dommeren reagerte ikke, og Nikolaos kjeftet på seg rødt kort.
  • Coles andre:

46. minutt, en lang ball inn i feltet. Det virket som om Newcastles Barton hadde kontroll, men Andy Cole snappet ballen, rundet keeper og helrød ekstase.

- Jeg trener mye på disse situasjonen, alene med keeper. Det er viktig for meg å forbedre meg fra sesong til sesong, det gjør jeg ved å trene og trene på detaljer som det å runde keeper, sier Cole.

  • Slåssing: Et helt politikorps måtte krype opp i Newcastle-svingen for å skille illsinte pubhoder.
  • Coles hat-trick: Giggs fikk ballen på rundt 40 meter, utpå venstre kanten. Andy Cole med et imponerende rykk på blindsida innenfor 16-meteren. Fikk ballen i beina og ble dagens United-mann.
  • Komplett coleomania: Ballen til Cole og at den går i mål, var det alle snakket om etter kampen, etter at Andy i det 71. minutt dundret inn sitt fjerde.

- Jeg går alltid ut på banen med det for øyet å treffe mål og score. Men, nei, Yorkie og jeg har ingen intern konkurranse om hvem som kommer til å score mest.

- Når laget spiller bra, som vi gjorde i dag, er det det samme hvem som scorer, sier Andy som har startet sin lykkeuke. Han kommer også med sin første CD denne uka. Og lørdag er det landskamp på Wembley - uten Cole.

  • Ydmykelsen: Ryan Giggs fikk æren av å ydmyke Newcastle fullstendig. Han lobbet inn 5- 1 med feil høyrebein. Pasning fra Andy Cole.

Bare rett og rimelig at helten fra Old Trafford ble båret ut av Old Trafford. På ryggen til spisskompis Dwight Yorke. Partytime!