Kongelig hell for Ericsson

Piratskipperen tenkte for mye på selvangivelsen. Mens kronprinsessen fikk bronseplass.

(Dagbladet.no): Skipper på Pirates of the Caribbean, Paul Cayard, skulle bruke fridagene før dagens havneragatta til å slappe av. Men på flyet på vei hjem til San Fransisco kom han plutselig på at han hadde glemt årets selvangivelse!

Forglemmelsen kan ha gjort større skade enn Cayard liker å tenke på. For dagens havneregatta ble en stor fiasko for Cayard. Båten lå lenge på en sikker andreplass i Rio-regattaen, bare bak ABN Amro One.

Men på den siste delen av seilasen ble han innhentet av den ene båten etter den andre, og Piratene endte på en overraskende og skuffende sisteplass.

Tilbake etter totalhavari

Båter som overrasket i andre enden av resultatlista var først og fremst Movistar, som etter totalhavari utenfor Cape Horn, var tilbake til start idag og sikret seg en overbevisende andreplass.

Også svenskenes «Ericsson Racing team», med «nyskipperen» John Kostecki, og ikke minst kronprinsesse Victoria som maskot ombord, overbeviste med tredjeplassen.

Kronprinsessen brakte den lykke som båten trengte, og Ericsson fikk sin beste havneregattaplassering siden den aller første regattaen i Sanxenxo i begynnelsen av november i fjor.

Vinnerbåten ABN Amro One må bruke tiden frem til starten på femteetappen neste søndag til å lage seg et nytt og større premieskap. Førsteplassene hagler inn for skipper Mike Sanderson - og i dag var de i tet fra begynnelse til slutt.

Etter to timer og 26 minutters seiling vant de hele 1 minutt og 52 sekund foran Movistar.

Hjemmefavoritten skuffet

Til sammenligning vant Movistar med ni sekunder foran ABN Amro One på etappen fra Melbourne til Wellington!

Ericsson kom i mål 35 sekund bark Movistar, mens Brasil1 - uten Knut Frostad - havnet på fjerdeplass. Torben Graël klarte ikke å leve opp til forventingene som hjemmefavoritt. Båten kom i mål 38 sekund bak Ericsson Racing Team.

AMB Amro Two ble slått med fire sekunder av brasilianerne, men kom til gjengjeld hele 35 sekunder foran dagens store skuffelse: Pirates of The Caribbean.

KONGELIG MASKOTT: Kronprinsesse Victoria av Sverige hjalp Ericsson til tredjeplass.