Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongelig seiersrus

DEER VALLEY (Dagbladet): Lettere skuffet trodde både Mette-Marit og Haakon at Kari Traa hadde tapt. Mette-Marit gjemte seg bak Haakons rygg. Men stemninga snudde da poengsummen kom opp på tavla. Etterpå møtte de den nye norske skidronniga - etter ønske fra Mette-Marit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De sa at det var kult å være her, sier Kari om møtet med Mette-Marit og Haakon.

- Kjempegøy, sier Mette-Marit til Dagbladet.

Hun kom til kulekjøringsløypa sammen med Haakon tre kvarter før finalen, og satte seg i sola på tribunene for olympiske gjester der de fant fram solbrillene, hilste på Stein Eriksen og gjorde seg klar til en times løssluppen skifest i åndeløs spenning.

- Veldig moro å se på. Vi ble veldig spente, vi da, sier Haakon.

Fryktet tap

Paret kom rett fra langrennsstadion der de hadde sett en heller laber norsk insats på 15 kilometeren for kvinner.

Men Kari Traa skulle ikke svikte. Mette-Marit som debuterte som olympisk gulljublende, storkoste seg og nynnet til musikken som dundret utover stadion. Haakon plystret.

Men begge ble tausere og tausere etter hvert som Kari Traa nærmet seg slutten på de snaue 35 sekundene ned løypa.

- De trodde som oss andre at Kari hadde tapt, sier Idrettsforbundet generalsekretær Ivar Egeberg. Han satt til venstre for Haakon, mens Mette-Marit hadde Elisabeth Seeberg, kona til skiforbundets visepresident Sverre Seeberg til høyre for seg.

Klem og bukett

Kari Traa var smigret over Mette-Marits interesse for å møte henne like etter blomsterseremonien der hun fikk bukett og klem av Stein Eriksen.

Hun var ikke helt uforberedt på møtet.

- Jeg hadde hørt ryktene på forhånd, men visste det ikke sikkert. Jeg setter veldig pris på at de kom, og er glad jeg vant slik at de fikk noe igjen for turen, sier Kari.

Hele Norges coronakart