Kongemøte hos Lasse

MÜNCHEN (Dagbladet): - Skinka er det beste på standen til Lasse. Ekte parmaskinke, sier Bjørn Dæhlie. I går spiste Norges fire skikonger på 90-tallet lunsj sammen i tredje etasje på Lasse Kjus' gedigne messestand. De snakket om klær

Til sammen har Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Kjetil Aamodt og Lasse Kjus 13 OL-gull, 26 OL-medaljer, 18 VM-gull og 43 VM-medaljer. Det blir 69 medaljer til sammen. Slike meritter er salgbare langt utenfor skiarenaen.

Verdens største messe for sportsklær og -utstyr holder hus i lokalene til den gamle flyplassen i München. Kjus har bygd noe tilnærmet en flyhangar for å vise fram den aller første Kjus-kolleksjonen. Litt klær, mye plater og plast og info-disk i første etasje. Garderobe i andre etasje. Serveringssted med kveldskjolekledd vertinne, oliven, peanøtter, parmaskinke, mozarellaost, tomater og rettigheter i tredje etasje.

Det var her Dagbladet - etter flere timers jobb - klarte å samle Norges største medaljesankere til lunsj klokka 13.30 i går.

- Et kvalitetstegn, sier Bjørn Dæhlie _ og tenker ikke på medaljene, men Kjuserns oppdisking.

50 meter unna ligger Bjørns egen messestand. På størrelse med et vedskjul.

Lasse forklarer forskjellen slik:

- Jeg satser på et internasjonalt marked. Da er det viktig å vise seg fram.

Satser stort

Kvartetten har ikke konkurrert sammen siden OL på Lillehammer. Det er ikke tilfeldig at de møttes igjen på ei messe som denne. De var under samme tak for å tale sin egen sak. Det vil si - knytte kontakter og snakke med mulige samarbeidspartnere. - Jeg har ikke noe med firmaet å gjøre. Men får provisjoner av salget, sier han.- Misunner du ikke Lasse det han har her?- Jo, det er jo litt konge her oppe. Men det er ikke noe for meg. Jeg får henge meg på Kjusern, og være med ham isteden.

MESTERMØTE: Dagbladet samlet 90-åras norske skikonger til eksklusivt møte i München i går. Fra venstre: Kjetil Aamodt, Bjørn Dæhlie, Lasse Kjus og Vegard Ulvang.