SWANSEAS 12. MANN: Ballgutt Charlie Morgan hadde planen klar før kampen: Han skulle drøye tid hvis han fikk muligheten til det, og han skulle plassere seg bak hjemmelagets mål i begge omganger. 17-åringen lyktes godt med oppdraget sitt, men hadde nok ikke regnet med at han skulle få Eden Hazard utvist i samme slengen. Foto:   AFP PHOTO/ANDREW YATES
SWANSEAS 12. MANN: Ballgutt Charlie Morgan hadde planen klar før kampen: Han skulle drøye tid hvis han fikk muligheten til det, og han skulle plassere seg bak hjemmelagets mål i begge omganger. 17-åringen lyktes godt med oppdraget sitt, men hadde nok ikke regnet med at han skulle få Eden Hazard utvist i samme slengen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

«Kongen av alle ballgutter er tilbake for en siste opptreden»

Ballgutten varslet uthaling av tid før han ble sparket av Hazard.

(Dagbladet): Det var en av Swanseas største kvelder i klubbhistorien, men seieren over Chelsea ble langt på vei overskygget av episoden mellom Eden Hazard og ballgutten Charlie Morgan (17) ti minutter før slutt.

Gjestene fra London var i desperat tidsnød på stillingen 0-0, etter å ha tapt 0-2 i den første semifinalekampen på Stamford Bridge, da ballen trillet utover dødlinja bak målet til Swansea.

I stedet for å kaste ballen til keeperen valgte ballgutten å ruge på den, og da Eden Hazard ikke greide å lure den til seg med fredelige midler, sparket han den vekk mens 17-åringen forsøkte å skjerme den med kroppen sin (se videoen hos TV 2).

Belgieren traff både mann og gutt, og Morgan ble liggende og skjære grimaser, i den grad at flere på Twitter beskyldte ham for filming.

Hazard greide ikke å kamuflere et lite smil mens ballgutten fikk tilsyn, men det stivnet da dommer Chris Foy dro fram det røde kortet.

Ballgutt i seks år
Det tok ikke mange minuttene før detektivene på Twitter hadde funnet fram til ballguttens identitet og profil på mikrobloggtjenesten, og i løpet av kvelden og natta gikk 17-åringen fra et par tusen følgere til nærmere 80 000 følgere.

Meldingene han sendte ut i timene før kampstart var interessante nok:

«Kongen av alle ballgutter er tilbake for en siste opptreden», skrev Morgan, og la til hashtagen «trengs for drøying av tid».

MØTTE HAZARD I GARDEROBEN: Charlie Morgen vred seg med tilsynelatende store smerter i ribbeina, men var i god nok form til å skvære opp med Hazard etter kampen. Nyhetsbyrået PA rapportere at 17-åringen er sønn av Swansea-direktør Martin Morgan. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
MØTTE HAZARD I GARDEROBEN: Charlie Morgen vred seg med tilsynelatende store smerter i ribbeina, men var i god nok form til å skvære opp med Hazard etter kampen. Nyhetsbyrået PA rapportere at 17-åringen er sønn av Swansea-direktør Martin Morgan. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

Det er vanlig at ballgutter er noe yngre enn 17 år, men «Hazard-offeret» opplyste på Twitter at han gjorde comeback fordi snøværet hadde hindret en av de andre ballguttene å stille. Ifølge Daily Mail har han vært Swansea-ballgutt i seks år.

«Jeg er ballgutt, spiller og manager i kveld, og kommer til å plassere meg bak Swansea-målet i begge omganger», skrev han.

Som om ikke alt dette var nok opplyser nyhetsbyrået PA at ballgutten er sønn av Swansea-direktør Martin Morgan.

- Forsøkte bare å sparke vekk ballen
Etter kampslutt ble 17-åringen invitert inn i Chelsea-garderoben. Ifølge Daily Telegraph ble han tatt godt imot av veteranene Frank Lampard og John Terry, før han og Ezen Hazard sa unnskyld til hverandre.

Morgan beklaget sin oppførsel da han nektet å gi ballen tilbake, og Hazard beklaget sparket. Førstnevnte opplyste at han hadde smerter i ribbeina da Hazard ville vite om han ble skadet.

Belgieren forklarte sin reaksjon overfor Chelseas TV-kanal i går kveld:

- Gutten plasserte kroppen sin over ballen, og jeg forsøkte bare å sparke den unna. Jeg tror jeg traff ballen og ikke gutten. Jeg ber om unnskyldning. Gutten kom inn i garderoben og vi hadde en liten prat der begge sa unnskyld. Nå er vi ferdig med saken. Unnskyld, sier Hazard.

Men FA er neppe ferdig med saken, og det spekuleres i en karantene på fem kamper for Chelsea-stjernen.

UTVIST: Eden Hazard kan belage seg på fem kampers karantene etter sparket mot ballgutten. -  Jeg tror jeg traff ballen og ikke gutten, sier belgieren. Foto:  REUTERS/Rebecca Naden BLICATIONS
UTVIST: Eden Hazard kan belage seg på fem kampers karantene etter sparket mot ballgutten. - Jeg tror jeg traff ballen og ikke gutten, sier belgieren. Foto: REUTERS/Rebecca Naden BLICATIONS Vis mer

Til og med politiet involverte seg i saken i går kveld etter å ha mottatt klager fra vitner til hendelsen, men de droppet videre etterforskning etter at far og sønn Morgan hadde forsikret at de ikke ønsket å forfølge det videre.

- En stor feil
Chelseas offisielle Twitter-konto måtte også tåle kritikk i går, etter at de kritiserte dommer Foys avgjørelse om å sende Hazard av banen.

- Har fotballen blitt gal? Hazard blir utvist for å sparke ballen vekk under en ballgutt, som i stedet for å returnere ballen la seg over den, skrev de.

Senere beklaget de meldingen overfor sine 1,8 millioner følgere.

Swansea-manager Michael Laudrup sier at både Hazard og ballgutten gjorde en feil. Samtidig forstår han hvordan det kunne koke over for Chelsea-spilleren.

- Jeg har vært spiller selv, og kan forstå at han var frustrert. Pulsen er høy og noen ganger kan du si og gjøre ting, du overreagerer. Du ønsker at ballgutten skal gi deg ballen, men samtidig er det noen ting du aldri kan gjøre. Du kan ikke sparke ham. Det var en stor feil, sier dansken.

PLANLAGT: På Twitter røpet Charlie Morgan planene sine før kampen. I timene etter kampslutt økte antall følgere enormt, og i morgentimene torsdag nærmet han seg 80 000 følgere. Skjermdump: Twitter
PLANLAGT: På Twitter røpet Charlie Morgan planene sine før kampen. I timene etter kampslutt økte antall følgere enormt, og i morgentimene torsdag nærmet han seg 80 000 følgere. Skjermdump: Twitter Vis mer