Kongen av bowling sparer bare på strikes

Mads Sandbækken ble truffet tidlig av kula. Det har gjort ham rik på opplevelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMEN (Dagbladet): Hørt om Mads Sandbækken? Hvis svaret er nei, er du neppe alene. For selv om Mads (24) er nybakt europamester i bowling er han ikke plaget med at folk stopper ham på gata for å få autografen. Ikke er han plaget med feite lønningsposer heller, uten at det har spilt noen rolle for valget av idrett.

- Jeg har balltalent, så jeg tror jeg kunne blitt god i mange idretter. Men bowling traff meg tidlig og på riktig tidspunkt, så jeg ble helt oppslukt av det. Jeg tror man må bli oppslukt om man skal lykkes, sier Sandbækken til Dagbladet.

Mental trening avgjørende Derfor bruker Mads rundt fem timer hver dag på å trene. Ikke bare fysisk, den mentale biten er vel så viktig om man skal lykkes i en konsentrasjonsidrett som bowling.

- Den mentale treningen har vært nøkkelen til suskessen min, forteller Sandbækken til Dagbladet.

- Det handler om å få kontroll på nerver og følelser. Du har så god tid mellom kastene at du har god tid til å filosofere over alt mulig. Det er øyeblikket du skjønner at du kan vinne mange frykter. Jeg har trent mye visualisering for å lykkes med akkurat det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.