«Kongen av England» får Mercedes av riking

Israels innbytter Omer Golan reddet det engelske EM-håpet.

(Dagbladet.no): Israel slo Russland 2-1 i Tel Aviv i går kveld.

Det betyr at England selv kan sikre EM-billetten med uavgjort mot allerede EM-klare Kroatia på Wembley onsdag.

Og innbytter Omer Golan som satte inn vinnermålet for Israel får både hyllest og en splitter ny Mercedes. Den Manchester-baserte bookmaker-kjendisen Fred Done lovet nemlig bort en «Merce» verdt 560 000 kroner til den israeleren som senket Russland.

Med engelske bilpriser blir ikke det noen tøysebil. I tillegg vil Done spandere Englands-tur og middag på Golan.

- Jeg sa jeg ville belønne matchvinneren hvis Israel vant, så jeg vil kontakte Omer så snart jeg kan for å få ham til å komme hit, spise middag med meg og få nøklene til den nye Mercedesen hans. Han fortjener den, sier Done til Sunday People.

Golan var på høyden etter seieren i går. For selv om Israel ikke hadde noe å spille for, har Maccabi Petah Tikva-spissen lyst til å ta et nytt steg i karrieren.

Og kanskje kan en tur til England være nyttig for å knytte kontakter som kan ta ham et steg nærmere guttedrømmen.

- Hvis det kommer et takk fra England, er jeg bare glad for å ha bidratt. Jeg gjorde det for laget og fansen og det var det beste øyeblikket i karrieren min. Det er det beste målet jeg noensinne har scoret. Alt jeg ønsker er å bli bedre, og hvis dette kan hjelpe meg til en overgang til Premier League, ville det være en drøm som blir virkelighet, sier Golan til Sunday Mirror.

MERCE-MÅL: Israels Omer Golan scorer vinnermålet mot Russland, og sørger for at England kan sikre EM-plassen hjemme på Wembley onsdag. Foto: Jack Guez, AFP/Scanpix
MERCE-MÅL: Israels Omer Golan scorer vinnermålet mot Russland, og sørger for at England kan sikre EM-plassen hjemme på Wembley onsdag. Foto: Jack Guez, AFP/Scanpix Vis mer

Også i Israel er de klar over at Golans scoring var en solid hjelp til England.

«Kongen av England» var overskriften til avisa Yedioth ifølge Reuters.

Tabloidavisa Maariv skriver at israelsk fotball  hadde motbevist konspirasjonsteoriene før kampen som spekulerte i at Israel ville la russerne vinne.

FIN BIL: Det er uklart hva slags Mercedes bookmaker-kjendis Fred Done vil gi den israelske spissen, men for 560 000 kroner får man helt OK biler i England.