Kongen av Globen

3. SM-finale ishockey, Djurgården- MoDo 4- 1. (3- 0 i kamper). Espen «Shampo» Knutsen (28) slipper jubelen løs. Og med verdens beste grunn: Han sendte Djurgården i ledelsen og var sjef da Stockholms-klubben sikret seg SM-gullet i går kveld. - Det største jeg har opplevd på idrettsbanen, sier Shampo.

Og når et lag i hockeygale Sverige vinner SM-gull i ishockey er det ingen som setter bremser på festen...

Shampo og hans gullkompiser feiret triumfen på kjendiskafeen Opera i sentrum av Stockholm i hele natt.

- Dette er helt vilt og det aller største jeg har opplevd på hockeybanen. Ingen ting kan sammenlignes. Et SM-gull er større enn tre NM-gull, jubler og ler Shampo i ekstase i kaoset i vinnergarderoben i Globen.

- Og festingen blir jeg nok ikke ferdig med før jeg og kona mi (Hanne) reiser på ferie til Thailand søndag. Vi fortjener en fest nå, etter en sesong med 75 kamper, sier Shampo - som tidligere har vært med på å ryke ut i kvartfinalen i fire SM-sluttspill.

Festens store midtpunkt: Shampo.

For - som vanlig - var det nettopp han det handlet om i går kveld:

NHL...

På banen:

Med 1- 0 scoringen allerede 2,51 minutter ut i første periode og målgivende til 2- 1 16 sekunder før periodens slutt var Shampo og Djurgården i realiteten aldri truet av finalemotstander MoDo.

På tribunen:

Publikumsyndlingen ble hyllet av 14000 i Globen - som elsker mannen som i går forbedret sin egen rekord som tidenes beste poengplukker i det svenske sluttspillet til 21 poeng (fem mål og 16 assists).

I studio:

På spørsmål svarte ekspertene på hva som kan stoppe dette mesterlaget i framtida. Og svaret har veldig klart:

- At Espen Knutsen reiser til NHL...

Til Vålerenga?

Shampo selv sier at sjansene for NHL-retur er mikroskopiske.

- Man skal aldri si aldri, men jeg trives godt i Djurgården og ser for meg minst tre år til her i Stockholm, sier Shampo.

Da vil han være 31 år - og hockeygeniet innrømmer at det etter det kanskje frister å runde av karrieren med et par sesonger i Vålerenga.

- Vi får se hvordan motivasjonen for det vil være. Men Vål'enga er fortsatt klubben i mitt hjerte.

Knallform

Gårsdagens SM-gull er Djurgårdens 15. totalt - men første siden 1991.

Og hvilken form Shampo & Co. har vært i under SM-sluttspillet:

Med tre strake seirer i finalen, tre strake seirer i semifinalen og seier i de to siste kvartfinalene har årtusenets første svenske mestere ettertrykkelig befestet sin posisjon som Sveriges suverent beste ishockeylag. Shampo vant ikke bare SM-gull i går. Han får også overlevert et bilde av Skellefteå-kunstneren Olle Johansson som bevis på at han av TV4s seere er kåret til den beste spilleren i den svenske eliteserien. Med over 19000 stemmer var han klart foran Anders Carlsson (Leksand) og Henrik Sedin (MoDo).

KONGE:<b/> Shampo vant sin første pokal i Sverige.