Kongen av Highbury

På banen er Thierry Henry (26) sjef, men selv liker han ikke å skryte av det han har oppnådd.

LONDON (Dagbladet): Franskmannen med 29 nettkjenninger denne sesongen er på sitt beste så god at mange eksperter allerede tar det for gitt at han blir Årets spiller i verden for 2004. Selv om året ikke engang er tre måneder gammelt.

Knapt noen i verden blir tøffere markert enn gutten som er oppvokst i en tøff bydel i Paris. Men Henry stanser først når ballen ligger bak keeper.

- Eneste måten å stanse Thierry Henry på er med en AK 47, har Blackburn-manager Graeme Souness sagt om Arsenal-spissen.

Spørsmål om hvor mange han ender opp med å score denne sesongen bare ler han av:

- Jeg vet ikke hvor mange jeg scorer. Jeg er ikke synsk.

Modellkone

Sammen med en gruppe britiske journalister møtte Dagbladet Henry etter at Arsenal hadde slått Celta Vigo 2- 0 i Champions League 10. mars. Henry scoret begge og stjal som vanlig showet.

Utenfor fotballbanen lar han kona - den engelske modellen Nicole Merry - ta seg av det meste av familiens tid i rampelyset. For du finner ingen skandaler knyttet til hans navn. Henry har valgt å leve et tilbaketrukket liv i det eksklusive strøket Hampstead i London, hvor paret har et hus til 75 millioner kroner. Lagkameratene Robert Pires og Patrick Vieira er blant de nærmeste naboene.

Men Henry er ikke den eneste målfarlige i kameratgjengen. Bestekompisene er nemlig Juventus-spiller David Trezeguet og Manchester Citys Nicolas Anelka.

Spirituell far

Milliard-Chelsea har gjort flere framstøt for å få kjøpt franskmannen, men Henry ønsker å avslutte karrieren i Arsenal - i takknemlighet til manager Arsene Wenger, som han omtaler som sin spirituelle far.

Det var daværende Monaco-manager Wenger som ga Henry hans A-debut som 17-åring. Og det var Wenger som reddet ham fra fiaskoen i Juventus, som førsøkte å gjøre ham til kantspiller. Wenger visste - i likhet med resten av fotballverden i dag ... - at han trives best som spiss.

Hans målteft har så godt som sikret Arsenal ligagullet i år. Men Henry vil ha mer. Han vil vinne Champions League med Arsenal.

- Når man har kvalifisert seg til en slik konkurranse er man ikke fornøyd med å være blant de åtte siste. Man vil selvsagt prøve å vinne, sier Henry.

28 uten tap

Selv med ni poengs forsprang i Premier League vil han ikke snakke om tittelrace.

- Hver kamp er viktig, og man må ta kun en kamp av gangen. Den neste kampen er alltid den viktigste, sier Henry og krever å bli trodd.

- Hva er ditt mål for sesongen?

- At vi klarer å fortsette å spille slik vi gjør nå.

Nettopp det kan ha vært Arsenals styrke denne sesongen. Laget har nå gått 28 kamper uten tap i Premier League.

- Flere ganger denne sesongen har vi vunnet kamper hvor vi ikke har spilt opp mot vårt beste. Vi har vunnet, og det er det som teller. Den store forskjellen i forhold til fjorårssesongen er at vi vinner også de kampene hvor vi ikke spiller opp mot vårt beste, sier Henry.

Bolton i dag

I ettermiddag møter Arsenal overraskelseslaget Bolton hjemme på Highbury. I utgangspunktet skal det være en enkel kamp, men Henry ser ikke slik på det.

- Vi må konsentrere oss, hvis ikke så taper vi, sier han til The Sun.

Han tror ikke noe på de som hevder at Manchester United er ferdig som topplag.

- Manchester United vil aldri dø. De som sier at de er ferdige, vet ikke hva de snakker om. Folk sa det samme da vi vant The Double for to år siden. Hvem var det som kom tilbake året etter: Jo, Manchester United, sier Henry.

Han er ikke skuffet over at laget møter Chelsea i kvartfinalen i Champions League.

- Dersom man vil vinne Champions League, må man slå de gode lagene, enten det er Chelsea, Real Madrid eller Milan, sier Thierry Henry.

Så langt har Thierry Henry scoret 29 ganger. Mot Bolton på Highbury i ettermiddag er han klar for flere. - Men vi må konsentrere oss, hvis ikke så taper vi, sier Henry.
MODELLKONE: Superspiss Thierry Henry er gift med London-modellen Nicole Merry. Sammen bor paret i et hus i eksklusive Hampstead verdt 75 millioner kroner.