Kongen av København

KØBENHAVN (Dagbladet): Erik «Myggen» Mykland er sjef i Idrætsparken. Der styrer han midtbanen til storklubben FC København med silkefot.

- Ja, det er jævlig gøy, sa Erik Mykland, etter å ha holdt lekestue i nitti minutter.

I går herjet «Myggen» med midtbanen til AGF fra Århus. Frekke driblinger, finter, taklinger, innsats og lissepasninger fikk de 17283 tilskuerne i Idrætsparken til å juble hemningsløst.

Fotballbohemen, som ikke vil spille på landslaget, var rett og slett bare sjefen på FC København, da laget rundspilte AGF.

- Vi er gode

At den tidligere toppscoreren til tyske Kaiserslautern, Jörgen Pettersson, ikke laget flere mål på frispillingene fra Mykland og hans midtbanekollega Peter Nielsen, var nesten ikke til å tro. Sammen med Mykland styrte han kampen.

Og resultatet lyver. FC København var nærmere 6- 0 enn jydene var en målsjanse.

- Det funker veldig godt for oss nå. Vi har et veldig godt lag, sier «Myggen».

- Jeg hadde aldri trodd at det skulle komme så mange for å se oss spille i dag. Grått og overskyet, regn og surt, likevel ble det fest i Parken, sier «Myggen».

Den lille mannen fra Risør vil ikke si noe om sin egen innsats, før han trekker på det og konstaterer:

- Vi fungerer veldig godt defensivt. Og når vi har et slikt grep på motstanderen som i dag, er det klart at Peter (Nielsen, red. anm.) og jeg får det til på midten, sier Mykland.

Vakkert

Førsteomgangen i går var grei. Mykland og FCK dominerte, uten å spille ut AGF. De siste 45 minuttene var ren enveiskjøring. Og måten å spille fotball på, ser ut til å passe «Myggen» midt i blinken.

Københavnerne spiller gjennom midten.

Nesten hvert eneste angrep settes i gang av nordmannen. Enten slår han ballen ut på vingen, eller velger han å forsøke å spille ballen framover til en av spissene.

Men uforutsigbar som få andre norske fotballspillere, kan Erik Mykland like gjerne forsøke seg på en genial lissepasning. Mot AGF hadde han flere lobber, som landet i beina på spissene.

Vakrest var det da han fikk ballen i midtsirkelen, fintet mot høyre, for å slå en genial gjennomskjærer til Jörgen Pettersson, som feilaktig ble avblåst for offside.

Det var bare vakkert, helt til dommeren - Nicolai Vollquartz - uforklarlig blåste.

Vil vinne

Etter vel ti år som internasjonal toppspiller - «Myggen» har spilt toppfotball i seks land - tror sørlendingen endelig at det er hans tur.

- Jeg har aldri vunnet noe. Det har blitt en masse andre- og tredjeplasser både i serie og cup. Nå spiller jeg på et lag som har alle muligheter, sier Erik Mykland.

Etter kampen ville han ikke garantere for at det endelig blir seriegull, men:

- AGF er et godt lag. Vi rundspilte dem.

- Du har ikke lyst til å avslutte karrieren hjemme i Norge?

- I utgangspunktet er dette min siste kontrakt. Sommeren 2004 er det slutt.

- Helt sikker?

- Ok da, jeg skal holde på like lenge som Ørjan Berg. Nå er det i hvert fall morsomt, sier mannen med silkefoten.

Skulle «Myggen» blitt vurdert på Dagbladets spillerbørs, hadde han i går fått en ren nier.

  • FC København ligger nå på andreplass i dansk superliga, ett poeng bak overraskelslaget Farum.
KJEMPEHUMØR: - Fotball er jævla gøy. Akkurat nå fungerer det veldig bra, sier en strålende opplagt Erik Mykland.