Kongen av Oberhof

- Kongen av Oberhof, sier konkurrentene om Ole Einar Bjørndalen (25) etter at han gjorde reint bord ved å vinne både sprinten, jaktstarten og stafetten.

- Det eneste jeg ikke vant var banketten, sier skiskytterkongen fra Simostranda muntert.

Sisteetappen hans på stafetten i går, var råsterk, og et nytt bevis på absolutt toppform. Da han fikk klappet på skulderen av storebror Dag (29), var Ole Einar Bjørndalen 54 sekunder bak den tyske ankermannen Peter Sendel.

Takker smørerne

- Jeg startet hardt, gikk mitt eget løp og var bare ni sekunder bak Sendel etter siste skyting. Etter ha ha ligget litt i ryggen på ham, skjønte jeg at han ville prøve å lure meg med det lave tempoet, sier Bjørndalen til Dagbladet etter stafettseieren.

- Dermed slo jeg til rundt 500 meter fra mål. Kanskje burde jeg passert med en gang jeg tok ham igjen.

Midt i gratulantflokken i målområdet kysset han skiene sine for åpen scene.

- Det var ikke uten grunn. De norske smørerne Ivar Michal Ulekleiv, Svein Ivar Moen og Knut Skjelbreid er fantastisk flinke. Alle nordmennene hadde veldig god glid. Selv om tyskerne og russerne har langt flere smørere enn oss, er det vi som har best ski, sier en strålende fornøyd landslagstrener Audun Svartdal.

- Smørerne jobber mye mer enn oss løperne. De er oppe ved fem- tida om morgenen, og holder på til langt på natt. Ingen tvil om at de er høyst delaktige i de mange seirene, sier Ole Einar Bjørndalen.

Overraskende

På tre v-cupstafetter i vinter, har Norge to seirer og én andreplass. At det skulle bli seier i går, var det få som trodde etter at Egil Gjelland hadde skutt seg helt bort på åpningsetappen. Halvard Hanevold og Dag Bjørndalen sørget for at seierssjansen fortsatt var til stede da lillebror Bjørndalen la ut på sisteetappen.

- I Kollen-VM er én av mange målsettinger å vinne herrestafetten. Vi har ikke greid det siden 1967, og mener tida bør være inne til en ny triumf, sier landslagstrener Audun Svartdal.