Kongen av Ullevaal

ULLEVAAL (Dagbladet): - Siden sesongen startet har vi hørt alt om hvor mye de andre lagene sliter - ikke hvor bra Lyn er. Men se på tabellen, sier matchvinner Jonny Hanssen. - Den lyver nemlig ikke.

Fem minutter før slutt ga Jonny Hanssen Lyn et fire poeng stort tabell-forsprang på et straffespark vi kan diskutere til vi får skjegg. Korrekt eller ikke, det spiller ingen rolle. For da Ullevaal-derbyets desiderte konge slo ballen i mål, gjorde han ikke bare Lyn best i by'n.

Han gjorde dem desidert best i landet også.

- Nå har Fotball-Norge skreket etter en utfordrer til Rosenborg i mange år, sier Jonny Hanssen. Vel, her har du oss. Men jeg sier ikke at vi vinner Tippeligaen, jeg sier bare at det er på tide at folk begynner å lese tabellen.

Og:

- Jeg mener oppriktig at vi spiller som en serieleder.

Behersket hygge

Utenfor Lyn-garderoben falt alle med et stort hjerte for blå swix og ball hverandre om halsen. Innenfor de suksessrike veggene var det behersket hygge. Og det ligger noe der - et signal om at Lyn har alvorlige hensikter.

Det var nemlig ingen som gikk av skaftet etter den gjeve seieren.

- Jeg har ikke noe forhold til by-kampen mellom Lyn og Vålerenga, sier Jonny Hanssen.

- Men jeg må innrømme at det var veldig artig å vinne foran så mange tilskuere. Og spesielt foran Klanen som er så mange. Og så veldig tøffe i trynet.

Lyns førsteomgang var det beste serielederen har gjort så langt i sesongen. Jonny Hanssen sier det på denne måten:

- Vi spilte ball i hatt med dem. Det eneste vi ikke klarte, var å avgjøre kampene. Vi var solide bak, fikk til overgangsspillet og framme var spissene veldig gode. Samtidig som kjemien mellom Thomas Lagerlöf og meg var veldig god.

Men likevel sto det 1- 1 ved pause. Etter Ole Bjørn Sundgots kanontreff før kvarteret var spilt, og David Hanssens lynraske reaksjonsutlikning på Tobias Grahns andre balltreff i treverket. Og så jevnet det seg ut, med Lyn som de giftigste, inntil fem minutter gjensto.

Da dommer Roy Helge Olsen ga Lyn det avgjørende straffesparket.

Så ikke situasjonen

- Jeg så ikke situasjonen og kan ikke uttale meg om den, sier Jonny Hansen.

- Jeg skjøt bare ballen i mål.

- Det var ikke i nærheten av å være straffe, sier han som ble utpekt til synder, Knut Henry Haraldsen.

- Ingen tvil - VIF-forsvareren traff foten min, sier Helgi Sigurdsson.

- Jeg er hundre prosent sikker.

Alt mens VIF-trener Kjetil Rekdal stilte TV 2-spørsmål ved dommerens fortid som Lyn-medlem.

- Det var bare noe jeg slang ut av meg, sier Rekdal litt roligere.

- Jeg vil ikke være kategorisk på straffesituasjonen før jeg ser TV-bildene. Men jeg kan si så mye at jeg håper det var straffe for Roy Helge Olsen sin skyld.

Fordi:

- Det er for jævlig å tape denne kampen hvis han tok feil.

Helgi Sigurdsson sesongdebuterte med 22 minutter. Og havnet altså i den situasjonen som avgjorde kampen. Og i gleden over seieren og minuttene, gikk islendingen lengst i Lyn-garderoben. Og lovet at festen vil fortsette.

- At vi blir seriemestere tør jeg ikke garantere. Men medalje skal vi ta. For det er ingen tvil om laget er godt nok til å kjempe i toppen av Tippeligaen. Det har vi jo bevist allerede.

SÅ GLAD, SÅ GLAD: Jonny Hanssen jublet uhemmet etter å ha senket Vålerenga. - Jeg mener oppriktig at vi spiller som en serieleder, sier Hanssen som var høyt oppe etter kampen.