Kongen fikk bank i Spania

Kong Harald dro til Spania for å lade opp til seile-VM på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Regattaen Copa Del Rey har samlet flere av verdens beste seilere i Palma, som også er hjemmehavn for kong Haralds Fram XVI.

Men noen «hjemmehavnfordel» ble det på ingen måte for Kong harald og hans mannskap da årets Copa Del Rey startet med to baneseilaser i dag.

Dårlig start

I den første seilasen ble Fram XVI, som er av typen Transpac 52, nummer 17 av 22 startende båter. Senere på dagen gikk det enda dårligere i 8-10 sekundmeters vind. De norske amatørseilerne klarte ikke å vise muskler mot verdens beste regattaseilere og havnet til slutt på nest siste plass over målstreken.

I selskap med verdens beste seilere blir småfeil hardt straffet og dét fikk kongen merke til fulle.

Den spanske båten Matua Madrilena fikk en første og en andreplass og leder etter første dag, mens ex-Pirates of Caribbean-skipper, Paul Cayard, på Siemens er nummer to.

På tredjeplass ligger den tyske båten Platoon, som har firedobbelt OL-vinner og taktiker på Americas Cup-vinner Alinghi, Jochen Schuemann, ombord. På fjerdeplass ligger spanskekongen Juan Carlos med båten Bribon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer