Kongen fikk bank i Spania

Kong Harald dro til Spania for å lade opp til seile-VM på hjemmebane.

(Dagbladet.no): Regattaen Copa Del Rey har samlet flere av verdens beste seilere i Palma, som også er hjemmehavn for kong Haralds Fram XVI.

Men noen «hjemmehavnfordel» ble det på ingen måte for Kong harald og hans mannskap da årets Copa Del Rey startet med to baneseilaser i dag.

Dårlig start

I den første seilasen ble Fram XVI, som er av typen Transpac 52, nummer 17 av 22 startende båter. Senere på dagen gikk det enda dårligere i 8-10 sekundmeters vind. De norske amatørseilerne klarte ikke å vise muskler mot verdens beste regattaseilere og havnet til slutt på nest siste plass over målstreken.

I selskap med verdens beste seilere blir småfeil hardt straffet og dét fikk kongen merke til fulle.

Den spanske båten Matua Madrilena fikk en første og en andreplass og leder etter første dag, mens ex-Pirates of Caribbean-skipper, Paul Cayard, på Siemens er nummer to.

På tredjeplass ligger den tyske båten Platoon, som har firedobbelt OL-vinner og taktiker på Americas Cup-vinner Alinghi, Jochen Schuemann, ombord. På fjerdeplass ligger spanskekongen Juan Carlos med båten Bribon.

Favoritt

DÅRLIG START: Kong Harald og Fram XVI fikk rikelig med juling i Copa Del Reys første dag. Regattaen fortsetter i morgen. Foto: BreitlingMedCup
DÅRLIG START: Kong Harald og Fram XVI fikk rikelig med juling i Copa Del Reys første dag. Regattaen fortsetter i morgen. Foto: BreitlingMedCup Vis mer

Spanias kongebåt er full av profesjonelle seilere og fra Americas Cup-finaletaper Emirates team New Zealand kommer Terry Hutchinson.

Copa Del Rey fortsetter med baneseilaser og havseilaser de kommende dagene og avsluttes førstkommende lørdag. Dagen etter reiser kongen og Fram-laget tilbake til Norge for å forberede seg til VM i IMS-klassen på Hankø i midten av august. Til nå er 39 båter påmeldt og kongen er med gamlebåten Fram XV en av favorittene.

I motsetning til i Copa Del Rey der Fram XVI må regne med enda mer juling de kommende dagene.

Kongen fikk bank i Spania
<B>KONGEN FIKK BANK:</B> Hans majestet Kong Harald hadde nok tenkt seg en bedre start på oppladninga til VM på hjemmebane.