Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongen fikk juling i Aten

Får ikke fart på nybåten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald sliter i sin nye båt «Fram XVI». I hjemlige farvann er han nesten uslåelig og 69-åringen sikret seg EM-gull så sent som i fjor. Men med den nye båten i klassen Transpac 52 går det langt dårligere.

I regattaen Breitling MedCup, som ble avsluttet idag, ble kong Haralds båt bare nummer 14 av i alt 16 startende båter. Fram XVI og kong Harald fikk rundjuling i det meste av denne regattaen, som inngår i en sommerturnering som avsluttes på Ibiza 18. - 23. september.

Bra start

Det begynte så lovende med en sjetteplass tidlig i uka. Men deretter fikk kongen en rekke nest siste og tredjesiste plasser, før de fikk en brukbar 9. plass.

Båten Mutua Madrilena/Mean Machine fra Monaco, med eier og skipper Peter de Ridder, vant Athens Trophy. Og dermed tok båten sin andre regattaseier for sesongen.

Båten vant også Breitling MedCup-regattaen i italienske Punta Ala i mai.

I helgens siste seilas i regattaen Athen Trophy i dag endte kongen og hans menn på en 12. plass.

- Vi har mest trøbbel i starten, fortalte Kjell Arne Myrann til Dagbladet før Athen Trophy startet.

KONGEN SLITER: Kong Harald og Fram XVI fikk skikkelig juling av proffene utenfor Aten. Skuffelsen kan revansjeres om en måned. Foto: Richard Page/Breitling MedCup
KONGEN SLITER: Kong Harald og Fram XVI fikk skikkelig juling av proffene utenfor Aten. Skuffelsen kan revansjeres om en måned. Foto: Richard Page/Breitling MedCup Vis mer

Skader

Og problemene ser ikke ut til å være løst. Seilasen i Aten har vært en stor skuffelse for mannskapet som hadde håpet å legge seg i midten av det celebre selskapet.

Her deltar en rekke av verdens beste seilere. Flåten består av seilere med lassevis av VM-titler, Americas Cup-triumfer og topplasseringer i Volvo Ocean Race og Whitbread Round The World Race.

Kongens båt er «bare» lastet med erfarne norske amatører, og Framlaget sliter med å få opp dampen.

- Vi har en båt som er god, og vi har ikke hatt mer skader og ødeleggelser enn vi måtte regne med. Men vi har for liten trening og dette merker vi i en regatta som straffer deg hardt for hver eneste feil du gjør, fortsetter Kjell Arne Myrann.

Mens «Fram XVI» seiles på kongeskipet Norge videre til finalen i Breitling MedCup på Ibiza, så drar kongen og hans menn hjem til Norge.

Her skal de blant annet avgjøre om de skal være med på Norgesmesterskapet i IMS-klassen på Hankø om to uker. I så fall er det med «gamlebåten» Fram XV, som de vant Færderseilasen med tidligere i sommer.

I middelhavsregattaen Breitling MedCup ligger kongen på en sammenlagt 12. plass av i alt 23 båter før siste regatta utenfor partyøya Ibiza.

Men det er langt opp til 11. plassen _ og kongen og hans mannskap må konsentrere seg om å få gode enkeltplasseringer i Breitling MedCup.