Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongen fikk klovnebukser i natt

Norge sikret semifinale mot Sveits.

NY SEIER: Skip Thomas Ulsrud leverte nok en strålende kamp med 91 prosent. Da Storbritannias skip David Murdoch lå helt nede på 70 prosent, var det Ulsrud som ledet sitt lag til en komfortabel seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy Clark
NY SEIER: Skip Thomas Ulsrud leverte nok en strålende kamp med 91 prosent. Da Storbritannias skip David Murdoch lå helt nede på 70 prosent, var det Ulsrud som ledet sitt lag til en komfortabel seier.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andy Clark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Storbritannia - Norge 5-9.

Semifinalbilletten var allerede booket etter gårsdagens overbevisende seier mot Frankrike, men de norske curlingherrene lot ikke muligheten gå fra seg til å avslutte gruppespillet med stil.

Storbritannia ble nemlig ettertrykkelig slått i Norges niende OL-kamp. Thomas Ulsrud og Co. endte dermed de innledende rundene med sju seire og to tap.

Både skip Ulsrud (91 prosent) og ener Håvard Vad Pettersson (93 prosent) leverte nær feilfrie kamper.

Etter seieren møtte de norske gutta kong Harald.

- Vi ga ham et par av buksene. Jeg prøvde å få ham til å ta dem på, ved å spørre om de passet. Han sa «kanskje senere». Det var litt av en opplevelse, å få møte kongen og være sammen med ham en stund. Han sa at det ser ut som vi har det gøy, mens alle andre er så alvorlig, sier Ulsrud.

Nordmennene ble nummer to på sluttabellen bak ubeseirede Canada, og unngår storfavoritten i siste hinder før finalen. I stedet blir Sveits Norges motstander - et lag nordmennene slo 7-4 tidligere i turneringen.

Stjal tre poengKampen mot Storbritannia ble langt på vei avgjort da britenes skip David Murdoch bommet med sin siste stein i den sjuende omgangen, etter at Ulsrud hadde sørget for at Murdoch hadde små marginer å manøvrere på.

I stedet for å sikre Storbritannia to poeng, og dermed utligne den norske ledelsen, endte Murdochs forsøk med at Norge stjal tre poeng, og dermed gikk opp i en uinntagelig 9-4 ledelse.

Da Norge nøytraliserte ethvert britisk forsøk i den påfølgende omgangen, måtte Murdoch nøye seg med én poenggivende stein.

Da var det takk for kampen - to omganger før slutt.

Norge kunne dermed starte forberedelsene til torsdagens semifinale noen minutter tidligere enn planlagt.

Svensk sliteseierDer nordmennene kunne gå tidlig av OL-isen, måtte nabolandene Sverige og Danmark ut i forlengelse for å kåre en seierherre.

Svenskene ledet 6-1, men måtte ut i forlengning etter at danskene kom tilbake til 6-6 ved å først å ta to poeng og deretter stjele poeng tre ganger.

Niklas Edin sikret svensk 7-6-seier i forlengningen, og Sverige møter onsdag Storbritannia i omspill om retten til å spille semifinale mot Canada.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!