Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kongen har ingen sjanse med nybåten

Volvo Ocean Race- kaptein advarer kong Harald.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet.no): Når kong Harald setter seil på Fram XVI i Middelhavet i juli, vil Volvo Ocean Race-skipper John Kostecki være en av argeste motstanderne.

Og Kostecki, som akkurat nå er skipper på det svenske Ericsson Racing Team, levner ikke kongen noen som helst sjansen i sommerens Breitling Cup i Middelhavet.

- Jeg beklager, men den norske kongen og hans team, som består av amatørseileren, har ingen sjanse mot de profesjonelle lagene, selv om eierne på mange båtene er amatører, sier John Kostecki til Dagbladet.no.

Kostecki er med på laget til den spanske båten «Ciaxa Galicia» og regnes som en av de aller mest erfarne seilerne i verden idag.

Kostecki har lenge vært påtenkt rollen som skipper på båten Oracle (eies av BMW) i den kommende utgaven av Americas Cup. Men nå har syndikatets eier Larry Elling fristilt Kostecki, slik at han kan prioritere andre oppgaver.

Tøff motstand

Istedet ble det Volvo Ocean Race og Transpac52 på Kostecki, som også skal være med i VM i Star-klassen i år.

I følge Transpac52s offisielle nettsiderer det nå 21 lag, inklusive norske Fram, påmeldt til Breitling Cup.

KLARE TIL START: Team Ericsson ligger sist i Volvo Ocean Race. Nå er båten klargjort for ny etappe fra Rio de Janeiro til Baltimore. Foto: ODD ROAR LANGE
KLARE TIL START: Team Ericsson ligger sist i Volvo Ocean Race. Nå er båten klargjort for ny etappe fra Rio de Janeiro til Baltimore. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer

- Det er lite som tyder på at en norske kongen kan ha noen som helst sjanse til å hevde seg i regattaen Breitling Cup, der den norske kongens skal delta, fortsetter Ericsson Racing Teams nyinnkjøpte skipper, John Kostecki.

- Mange av verdens mest erfarne seilere er med på de øvrige lagene. Her finner du både Volvo Ocean Race-seilere og Americas Cup-seilere, så jeg vil bli mer enn overrasket hvis kong Harald vinner noe som helst med sin Transpac52.

- Hver plassering foran de kjente proffene en bonus, sa kong Harald i et intervju med bladet Seilas for to uker siden.

- Kongen skal seile mot folk som ikke gjør annet enn å seile regatta, og han vil trenge en god del tid ombord for å bli kjent med den nye båten, sier Kostecki, som seiler på en båt som eies av spanjolen Vivente Tirado.

Middelhavet venter

- Hvor lang tid?

- Han vil naturligvis oppleve at han aldri blir så kjent med båten som han skulle ønske. Men det norske laget må nok finne seg i at den første sesongen blir en sesong uten topplasseringer, tror John Kostecki.

Klokka 18.10 (norsk tid) i morgen setter han kurs forbi Copacabana Beach og mot Baltimore. Da går nemlig starten på femte etappe i Volvo Ocean Race. Og to og en halv uke med kappseiling til USA venter for Team Ericsson som ligger sist på sammenlagtlista så langt i Volvo Ocean Race.

John Kostecki vant Ocean Race for fire år siden år er meget ravansjesugen.

Men når Ocean Race-båtene går i mål i Gøteborg i midten av juni skifter Kostecki fokus. Da er det årets regattasesong mot både den norske og spanske kongen som gjelder - i Middelhavet.

INGEN TRO PÅ KONG HARALD: Team Ericssons skipper John Kostecki har ingen tro på regattaseire for kong Harald med kongens nye Fram XVI.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media