TRENINGSKAMERATER: Tarjei Bø (t.v.) og Martin Fourcade endte begge på seierspallen under lørdagens jaktstart i Holmenkollen. Etter OL i Sotsji neste år kan de bli treningskamerater i Oslo, og da vil Bøe ha med kong Harald på skitur. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix.
TRENINGSKAMERATER: Tarjei Bø (t.v.) og Martin Fourcade endte begge på seierspallen under lørdagens jaktstart i Holmenkollen. Etter OL i Sotsji neste år kan de bli treningskamerater i Oslo, og da vil Bøe ha med kong Harald på skitur. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB scanpix.Vis mer

- Kongen har ingen unnskyldning for å ikke bli med oss på skitur

Når Tarjei Bø og Martin Fourcade blir treningskamerater i Oslo etter Sotsji-OL.

(Dagbladet): Franske Martin Fourcade tok en suveren seier på lørdagens jaktstart i Holmenkollen. Etter løpet gav han kong Harald et av skiparene sine. 

Nå mener Tarjei Bø at Kongen ikke har noen unnskyldning for å ikke være med på skitur når han og Fourcade etter planen blir treningskamerater i Oslo etter Sotsji-OL neste år.

- Nei, når han til og med har fått ski har han absolutt ingen unnskyldning, sier Bø, og fortsetter:

- Jeg oppfordrer herved Kongen til å ta på seg skiene til Martin og bli med oss på skitur etter OL i Sotsji. Han har sikkert tilgang til ekstremt god smurning, bedre enn det vi har, så han henger nok med, ler han.

- Hva tenker du om at du etter OL neste år kan få Martin Fourcade som treningskamerat?

- Å få Martin som treningskompis vil være midt i blinken. Han har vært den beste skiskytteren de siste to årene, så det er han jeg kan lære aller mest av.

- Det er vanskelig å få så god matching her i Norge, det må i så fall være Emil Hegle Svendsen, sier Bø.

Også Fourcade gleder seg til å flytte til Oslo.

- Jeg elsker Oslo, det er favorittstedet mitt. Det er så godt som bestemt at jeg flytter hit etter OL, og jeg tror det vil hjelpe meg å utvikle meg til en bedre skiskytter, sier han.

- Langt unna toppformen

Bø gikk i dag i mål til andreplass, 27,7 bak suverene Fourcade, som med søndagens fellesstart i bakhodet tok det svært rolig på sisterunden. Russiske Alexander Loginov tok tredjeplassen.

- I dag var jeg veldig langt unna toppformen. Likevel går jeg fra mange i løypa likevel, så det er vel kanskje litt bedre enn jeg tror, sier Bø.

Gikk seg opp

Ole Einar Bjørndalen gikk seg opp fra 18.- til 12. plass, etter tre bom på liggende skyting og to fulle hus på stående. Også Lars Helge Birkeland leverte en sterk prestasjon lørdag.

Unggutten skjøt fullt på tre av fire skytinger, og med to bom totalt gikk han seg opp fra 41. til 17. plass.

Johannes Thingnes Bø bommet fem ganger, og gikk seg opp fra 28. til 25. plass, mens Erlend Bjøntegaard dessverre hadde en helsvart dag på standplass. Han bommet på alle de fem blinkene på første skyting, og med totalt ni bom falt han ned fra 30. til 51. plass.

Henrik L'abee Lund og Emil Hegle Svendsen måtte stå over på grunn av sykdom.