Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongen i bakken

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Kong Harald og dronning Sonja er i hoppbakken for å se om kombinert-gutten Bjarte Engen Vik (27) tar sitt første steg på veien for å bli VMs skikonge i dag.

Kong Harald og dronning Sonja har vært i Ramsau siden torsdag. I morgen drar de videre på privatferie.

- Du kan godt spørre meg hvor de skal feriere, men det vil jeg ikke kommentere, smiler skipresident Jan Jensen til Dagbladet :på nettet. Presidenten har vært vert for kongeparet i Ramsau. - Vi har hatt det veldig ålreit, sier Jensen før han gjør seg klar for å ta i mot kongeparet.

Tror på Bjarte

Kongeparet og Jan Jensen vil i dag se om storfavoritten Bjarte Engen Vik klarer å ta gullmedaljen i VMs første kombinertøvelse. Ekspertene tror Engen Vik har mulighet til å vinne alle de tre kombinertkonkurransene. Dermed kan han bli VMs mestvinnende utøver - og konge.

- Jeg håper Bjarte klarer det i dag. Jeg har god tro på ham, og ser ikke bort i fra at han kan bli VM-kongen, sier skipresidenten. Han viser til at Norges skiutøvere de siste årene har gjort det så bra at forventningene er skyhøye.

- Bare tenk på Vail. Og nå har vi jo Bjarte, og i langrennssporet er våre to antatte vanskeligste øvelser unnagjort. Nå håper jeg på Bente Martinsen - og medalje i stafetten - og Dæhlie og Alsgaard... sier skipresidenten fornøyd. For hoppernes del, håper Jensen mer enn han tror.

Dagbladet :på nettet følger dagens kombinertkonkurranse og kommer med fyldig dekning utover dagen.

KONGENE KOMMER:</B> Kong Harald, dronning Sonja og skipresident Jan Jensen på vei ut i løypa.
Skipresident Jan Jensen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media