Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongen mener privatlag er et problem

- Alle særforbund sliter med dårlig økonomi.

KASTER SEG INN I IDRETTSDEBATTEN: Kong Harald, her med Therese Johaug (som ikke går for et privatlag) under ski-VM i Oslo i 2011, mener private lag er et problem for norsk idrett. Foto: Lise Åserud / Scanpix
KASTER SEG INN I IDRETTSDEBATTEN: Kong Harald, her med Therese Johaug (som ikke går for et privatlag) under ski-VM i Oslo i 2011, mener private lag er et problem for norsk idrett. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettsinteresserte kong Harald har klare meninger om privatlag i norsk idrett.

Uttalelsene kommer i et TV 2-program med Senkveld-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg. VG gjengir deler av materialet fredag.

- Nei, det er et problem, det er helt klart. Det begynte faktisk med skøyteløperne. Det gikk ikke så bra. Jeg vet at en del av hollenderne, de er jo gode, men de har også et problem med folk som er utenfor landslaget sitt, og forbereder seg på egen hånd, eller i hvert fall utenfor landslaget. Og det er klart at det er et problem. Alle særforbund sliter med dårlig økonomi, og hvis du da begynner å spre dette på enkeltpersoner, istedenfor på særforbund, så blir det fort et problem, sier kongen Harald.

Svaret kommer etter et spørsmål om hva han synes om at noen idrettsutøvere står utenfor landslag og har egne sponsorer.

Kongeparet skal til Sotsji og OL og blir der noen dager.

(NTB)

Hele Norges coronakart