Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongen på Bjerke

I morgen besøker kong Harald Bjerkebanen for første gang på ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongen kommer på Bjerke for å foreta den offisielle åpningen av Hestesportens Hus, og avslutter travkvelden med å dele ut ærespremie til vinneren i det sjette løpet, Bjerke travbanes jubileumsløp. Det har tolv hester til start, deriblant sju år gamle Astro News som kuskes av formannen i Norsk Travtrenerforening, Espen A. Schem.

Stor favoritt

- Jeg hilste på kongen i forbindelse med 125-årsjubiléet til Det norske Travselskap, og håper selvfølgelig å få treffe ham igjen på seremoniplass i morgen kveld. Astro News har veldig bra form, men den store favoritten i jubileumsløpet er ni år gamle Armbro Plush som kjøres av Tor Wollebæk. Hvis favoritten roter seg bort, kan Astro News være aktuell, sier Schem.

Samtidig anbefaler han kongen å ha med Fraun Bron i V65-1 på bongen.

- Jeg skal kjøre to hester i morgen, og Fraun Bron er én av favorittene i V65-innledningen. Jeg går ut fra at kongen får gode tips når han kommer på Bjerke, men den bør han ha med på bongen, sier Espen A. Schem til Dagbladet.

Indrefilet og snitzel

Under oppholdet på Bjerke vil kongen bli servert en treretters middag med indrefilet som hovedrett. Middagen serveres i konferansesenteret i det nye huset.

Litt lenger unna, i Spiseriet Pegasus, koser de vanlige tråkkasliterne seg med buffet med dagens varmrett: ostesnitzel med salat.

Sist kong Harald var på Bjerkebanen, i 1993, var han blant annet på besøk i stallen hos Gunnar Eggen. Denne gangen nøyer han seg med å se de firbeinte fra altanen på det nye bygget.

- For oss har det kjempebetydning at kongen er hestesportens høye beskytter. Det betyr anerkjennelse for travsporten, sier Odd H. Johansen, assisterende generalsekretær i Det Norske Travselskap.

75 år

Selve fødselsdagen til Bjerke Travbane er i dag. Da travsporten innførte totalisator for 75 år siden, introduserte den samtidig landets første pengespill. De to spilleformene var Vinner og Plass, og innsatsen var helt ned i ti øre.

NB! I morgen er det Jackpot på V65 på Bjerke. For å øke apanasjen bør kongen få med seg Dagbladets travtips i morgendagens avis.

HESTEVENN: Sist kong Harald var på Bjerkebanen, i 1993, var han blant annet på besøk i stallen.