Kongen på haugen

Helge Haugens perlemål mot Bryne i går holder liv i Branns drøm om cupfinale mot Lillestrøm på Ullevaal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brann må helt tilbake til 1982 for å minnes en cupfinaleseier. Bergenserne er blitt norgesmestre fem ganger: i 1923, 1925, 1972, 1976 og 1982. Bryne slo Brann 1-0 i cupfinalen i 1987.

Hele Bergen tørster etter en pokal. Mons Ivar Mjelde ser mulighetene.

-  Kanskje Stabæk-kampen må gå på Ullevaal ettersom de ikke har flombelysning. Det vil passe oss bra, og vi kan få en god oppvarming til finalekampen mot Lillestrøm. Jeg er glad vi ikke fikk gamlelaget mitt i semifinalen. Nå kan vi få drømmefinalen. Dette bare må vi klare, sier Mons Ivar Mjelde.

Raste mot spillerne

I pausa var han rasende mot spillerne sine.

-  Det gikk ei kule varmt. Jeg var veldig sint. Vi manglet tempo på ballen, men klarte å snu fokus. Jeg ga uttrykk for hvor lyst jeg hadde til å komme videre i cupen. Vi byttet inn Martin Knudsen og fikk flere legg fra høyrekanten. Med høyere tempo visste vi at Bryne ville bli trøtte. Det slo til, heldigvis, sier Mjelde.

Det var nok en gang Robbie Winters som tok ansvar helt foran. To ganger traff han riktig med hodet, i kampens 65. og 74. minutt, etter innlegg fra Martin Knudsen og Raymond Kvisvik fra hver sin kant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer