Kongen på haugen

Helge Haugens perlemål mot Bryne i går holder liv i Branns drøm om cupfinale mot Lillestrøm på Ullevaal.

Brann må helt tilbake til 1982 for å minnes en cupfinaleseier. Bergenserne er blitt norgesmestre fem ganger: i 1923, 1925, 1972, 1976 og 1982. Bryne slo Brann 1-0 i cupfinalen i 1987.

Hele Bergen tørster etter en pokal. Mons Ivar Mjelde ser mulighetene.

-  Kanskje Stabæk-kampen må gå på Ullevaal ettersom de ikke har flombelysning. Det vil passe oss bra, og vi kan få en god oppvarming til finalekampen mot Lillestrøm. Jeg er glad vi ikke fikk gamlelaget mitt i semifinalen. Nå kan vi få drømmefinalen. Dette bare må vi klare, sier Mons Ivar Mjelde.

Raste mot spillerne

I pausa var han rasende mot spillerne sine.

-  Det gikk ei kule varmt. Jeg var veldig sint. Vi manglet tempo på ballen, men klarte å snu fokus. Jeg ga uttrykk for hvor lyst jeg hadde til å komme videre i cupen. Vi byttet inn Martin Knudsen og fikk flere legg fra høyrekanten. Med høyere tempo visste vi at Bryne ville bli trøtte. Det slo til, heldigvis, sier Mjelde.

Det var nok en gang Robbie Winters som tok ansvar helt foran. To ganger traff han riktig med hodet, i kampens 65. og 74. minutt, etter innlegg fra Martin Knudsen og Raymond Kvisvik fra hver sin kant.

-  Jo, nå er jeg glad. Dette skal bli gøy. Vi fikk endelig til spillet i andre omgang med større bevegelse og gode pasninger. Nå må vi klare Stabæk borte slik at det blir finalekamp for oss. Stabæk har et godt lag. Det har vi erfart tidligere, men vi kan spille bedre enn dem om vi jobber slik vi gjorde mot slutten av denne kampen, sier Winters.

-  Gøy med finale

Det var Helge Haugen som avgjorde for bergenserne, med et perleskudd fra 18 meter.

-  Jeg dempet ballen på brystet og forsøkte å treffe mellom spillerne som kom mot meg. Endelig fikk jeg lønn for strevet. Det ble årets første mål for meg, men jeg har prøvd mange ganger, sier Haugen.

-  Jeg mener egentlig ikke det er så viktig hvem det er som scorer, men målet mitt ble avgjørende for at vi går videre. Stabæk er fullt overkommelig. Jeg har hørt andre fortelle hvor gøy det er å spille finale på Ullevaal. Nå har vi muligheten. Jeg vil dit, sier Haugen.

Bryne-trener Hans Olav Frette var veldig skuffet etter kampen i går kveld.

-  Vi ledet med to mål. Jeg visste det ville bli vanskelig om de scoret et mål, men hadde likevel et håp om at det skulle holde. Jeg kan ikke huske når sist vi slapp inn tre mål i andre omgang. Brann fikk mer presisjon inn i spillet sitt, og vant til slutt fortjent. Det må jeg medgi, men akk så bittert. Vi var så nære, sier Frette.

-  Vi vant med god arbeidsmoral, det var kollektivet som ville vinne kampen. Jeg er veldig fornøyd med det guttene presterte etter pause, sier Mons Ivar Mjelde.

MATCHVINNER: Helge Haugen ble matchvinner med årets første Brann-scoring. Han dundret ballen i mål fra 18 meter.
TRAFF GODT: Skotten Robbie Winters traff perfekt to ganger med hodet i går kveld, og har tro på at han skal få oppleve en cupfinale i Norge.