Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongen til håndball-EM

10. januar spiller Håndballgutta sin åpningskamp under EM i Trondheim med Hans Majestet Kong Harald til stede.

SPORTSINTERESSERT: Kong Harald er glad i idrettsarrangement. Her er han med dronning Sonja og den slovenske presidenten Borut Pahor og besøker hopptårnet i Holmenkollen.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SPORTSINTERESSERT: Kong Harald er glad i idrettsarrangement. Her er han med dronning Sonja og den slovenske presidenten Borut Pahor og besøker hopptårnet i Holmenkollen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Håndball-EM arrangeres på hjemmebane i Norge i januar. I åpningskampen av mesterskapet møter de norske håndballherrene Bosnia-Herzegovina i Trondheim Spektrum.

Det skjer med celebert selskap på tribunen. Kong Harald blir nemlig å se på tribunen da Norge spiller sin første kamp i mesterskapet.

– Det er veldig hyggelig at kongen har takket ja til å overvære EM, sier president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio i en pressemelding fra Håndballforbundet.

– Vi har hatt kongen som gjest også tidligere, både under håndballmesterskap på hjemmebane, på NM-finaler og i forbindelse med De olympiske leker. Han har vist seg som en svært engasjert og oppdatert tilskuer. Vi gleder oss til å vise ham den nye arenaen – og ikke minst la ham få oppleve verdensklassehåndball anført av de folkekjære Håndballgutta, sier Lio.

Norge er medarrangør av Håndball-EM for menn i januar 2020, sammen med Sverige og Østerrike. Håndballguttas innledende kamper spilles i Trondheim Spektrum, mot Bosnia-Hercegovina (10. januar), Frankrike (12. januar) og Portugal (14. januar).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media