Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i langrenn

Kongen var bekymra for Bjørgens VM-form. Svaret hun ga fikk ham til å flire

- Jeg beroliga ham.

BEROLIGET: Marit Bjørgen fikk kongen til å flire da hun beroliget VM-nervene hans etter dagens maktdemonstrasjon. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
BEROLIGET: Marit Bjørgen fikk kongen til å flire da hun beroliget VM-nervene hans etter dagens maktdemonstrasjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA (Dagbladet): Marit Bjørgen knuste feltet på fellesstarten med skibytte i NM i dag fra første stavtak.

Alene i front viste langrennsdronninga seg fram for kong Harald, som hadde tatt turen til NM-bygda for å se de norske skiheltenes form før VM senere denne måneden.

Oppvisningen Bjørgen ga ham gjorde kongen bekymra på hele nasjonens vegne.

- Han var litt bekymra for om det jeg var litt for tidlig i form, forteller Bjørgen om samtalen hun hadde med kongen etter løpet.

- Og så syns han det blir spennende med tremila, smiler Børgen.

Bare flira

På spørsmål fra pressen om hun fryktet en for tidlig formtopp, trakk hun fram NM i Stokke før OL i Vancouver 2010. Da gikk hun også fra resten av Norges-eliten og vant tre gull.

I Vancouver vant hun som kjent tre gull, ett sølv og én bronse.

Den statistikken brukte hun til å berolige den bekymrede monarken med også.

- Ja, jeg prøvde berolige ham med at jeg gikk bra før Vancouver også. Så får vi se, sier Bjørgen.

- Hva svarte han da?

- Han flira bare, sier Bjørgen til Dagbladet.

Reiser til Davos i morgen

Fellesstarten i dag ble den siste NM-distansen for Bjørgen på Lygna. Det endte med to gull, og allerede i morgen setter hun kursen for et privat høydeopphold i Davos sammen med familien.

Der skal hun være fram til verdenscuprennene i estiske Otepää helga før VM-starten 23. februar.

- Der blir det bare å koble av og kose meg på ski i fine omgivelser, sier Bjørgen.

Artig

Det skal bli tøft å slå denne dama i VM, for å si det mildt.

- Jeg syns det er artig å gå på ski når ting fungerer bra. God kropp og gode ski, og når man føler man får luke bakover, så blir man inspirert, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

- Da jeg skjønte at Heidi la seg bak med de andre, så var det bare å gå mitt eget løp. Jeg prøvde å ha fokus på meg selv og gå teknisk godt på ski. Det er en del å plukke på ennå, men når jeg er i form så går jeg godt på ski. Men det er fortsatt en måned til tremila i VM. Det fungerer bra nå, men jeg håper jeg kan løfte meg enda et par hakk. Det ser bra ut, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling