Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kongen var fornøyd, men han så litt sliten ut

Emil hilste til kongeparet under stafetten.

KONGEMØTE: Kong Harald hilste på de fire gullvinnerne etter seieren på mix-stafetten i Sotsji i dag. Fra venstre: Tiril Eckhoff, Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KONGEMØTE: Kong Harald hilste på de fire gullvinnerne etter seieren på mix-stafetten i Sotsji i dag. Fra venstre: Tiril Eckhoff, Tora Berger, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI(Dagbladet): Kong Harald og dronning Sonja fikk oppleve en stor norsk dag i Sotsji i dag, med gull både på lagsprinten for damer og mix-stafetten i skiskyting.

Den idrettsglade kongefamilien har holdt ut i mange timer i dag for å se nasjonens aller beste prestere til gull. Da ankermannen Emil Hegle Svendsen avgjorde stafetten etter den stående skytingen, så tok han seg tid til å vende seg mot hovedtribunen og vinke til kongefamilien.

Hilste på Kongen
- Jeg visste at Kongen sto oppe på tribunen og heiet, så den hilsenen var til han, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Og etter gulløpet så fikk den norske gullkvartetten møte kongeparet oppe på tribunen.

- Kongen var veldig fornøyd, men han så litt sliten ut. Men nå leder jo Norge medaljestatistikken i OL, så jeg regner med at han er fornøyd.

- Kalte han Ole Einar for kongen?

- Hehe, nei, Kong Harald beholder tronen foreløpig.

- Ole er en legende
For øvrig handlet mye selvsagt om Ole Einar Bjørndalen etter gullet i dag. Med sitt åttende OL-gull, og 13. OL-medalje totalt, så passerte han Bjørn Dæhlie på lista over tidenes mestvinnende vinterolympiere.

HEI, HEI: Emil Hegle Svendsen hilser til Kong Harald på tribunen etter å ha skutt fullt på den stående skytingen på mix-stafetten i dag.
HEI, HEI: Emil Hegle Svendsen hilser til Kong Harald på tribunen etter å ha skutt fullt på den stående skytingen på mix-stafetten i dag. Vis mer

Det satte de tre andre på laget stas på å få være en del av.

- Det er fantastisk artig å få være med på det, selvfølgelig. Ole Einar er en legende, det har jeg sagt lenge, men å krone karrieren med to gull, det er noe helt spesielt, så det er artig å få være med på det, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Og kanskje blir det tre gull, også?

- Ja, kanskje, men vi skal ikke ta gullet på herrestafetten på forhånd. Vi skal jobbe hardt fram mot lørdagen, og det er to brødre som sitter nede på hotellet og tripper og er gira på å få med seg et gull herfra, så vi skal jobbe hardt for det.

- Tora dreit seg ut...
Mix-stafetten ble  bortimot helt perfekt. Tora Bergers to ekstraskudd var det eneste som skilte dette fra en historisk god stafett.

- Det var bare Tora som dreit seg ut litt, hehe, men vi andre gjorde iallfall jobben, sier Emil og humrer.

Han gikk ut på ankeretappen med en ledelse på 43 sekunder til Tsjekkia. Da visste han at seieren allerede var i boks.

- Det var en deilig sisterunde, når du vet at du vinner. Det var bare å kose seg i løypa og komme seg til mål. For meg var det bare å cruise inn. Det var de andre som gjorde jobben, sier han.

Bare Ole Einar er større
For Emil er det også en historisk dag. Med fire OL-gull tangerte han i dag, Aleksandr Tikhonov, Sven Fischer og Ricco Gross. Nå har han bare Ole Einar foran seg på lista over mestvinnende skiskyttere i OL-historien.

- Men nå som jeg tar gull, så tar han gull også, så jeg får ikke tatt innpå han, heller. Kanksje vi bør sette han ut av stafettlaget, hehe, sier en humørfylt Emil Hegle Svendsen.

Hele Norges coronakart