Kongen vil ha mer gull

Kong Harald fikk rundjuling på regattabanen i Spania i forrige uke. I dag starter han jakten på gull på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I formiddag starter nemlig seile-VM, praktisk talt rett utenfor sommerhusdøra til prinsesse Märtha Louise, på Hankø.

42 seilbåter i IMS-klassen deltar i mesterskapet, hvor kong Harald er en av favorittene til topplasseringen. Dèt er et stempel de ikke liker altfor godt:

-Ikke utrop oss til favoritter. Vi deltar selvsagt for å vinne, men det er mange gode seilere med og det er umulig på forhånd å si hvor vi ender, sier kongens seilkamerat Einar Koefoed til Dagbladet.

Seilere fra 6 nasjoner er med i årets verdensmesterskap, og med gamlebåten Fram XV skal kongen og hans menn prøve å finne tilbake godfølelsen fra 2005 da de overraskende vant Europamesterskapet i Sverige.

Mangler trening

-Vi hadde mye mer trening bak oss foran det mesterskapet, men vi jobber hardt for å få båten til å gå raskt nok også denne gangen, sier Koefoed.

I år har de kun seilt èn regatta med Fram XV - Færderseilasen i juni. Det har også blitt lite tid på vannet med båten utover den svært vindfattige Færderseilasen der kongen ble nr 3 i sin klasse.

-Det er i allefall ingen grunn til å klage på båten. Både den og seilene er gode nok, men vi vet for lite om mange av konkurrantene til å si hvor vi står foran dagens regattastart, mener Koefoed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer