Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongens seiling blåste bort

Ingen god dag for kong Harald i Italia. Toppresultatene blåste bort.

Kongen klarte ikke å følge opp den gode innsatsen i Breiling MedCup i italienske Punta Ala.

Det 19 båter store feltet gjorde unna tre seilaser i dag og kongen startet dagen med en fin 11 plass. Deretter gikk det dårligere. For i neste seilas ble det en 16. plass, og på den aller siste kom Fram XVI på nest siste plass i mål.

Fram XVI ligger på en sammenlagt 14. plass i regattaen som avsluttes lørdag.

Kongeduell

Spanskekongen Juan Carlos er på plass med sitt profflag Bribon, og han har 10. plassen i regattaen som fortsatt sammenlagtledes av gårsdagens vinner Warpath.

Skipper Peter de Ridder og et lag med seilere fra Americas Cup-utfordrer Emirates Team New Zealand viste seg fram på båten Mutua Madrilena.

Båten viste resten av båtene hvordan en skikkelig start skal gjennomføres.

Matua Madrilena vant alle tre seilaser i dagens Breiling MedCup. Båten havnet på en overraskende dårlig 15. plass i går, og dermed er det altså gårsdagens vinnerbåt Warpath, som også har en gjeng seilere fra Emirates Team New Zealand, som leder.

LIGGER ETTER: Med en 14. plass sakker Kong Harald og resten av Fram XVI akterut i forhold til resten av feltet. Foran seg på lista har han blant andre spanskekongen Juan Carlos. Foto: SCANPIX
LIGGER ETTER: Med en 14. plass sakker Kong Harald og resten av Fram XVI akterut i forhold til resten av feltet. Foran seg på lista har han blant andre spanskekongen Juan Carlos. Foto: SCANPIX Vis mer

Kongen satser

Mutua Madrilena ligger på andreplass sammenlagt og dermed har Emirates Team New Zealand mannskap på begge båtene i teten.

Dagen startet med nordlig bris som senere bygde seg opp til 19-19 knops vind. Dagens seilaser ble meget tette og bare cm skilte de første båtene i mål.

Kongen skal være med på alle årets Breitling MedCupseilaser og har satset i alt 15 millioner kroner på årets sesong. Dette beløpet inkluderer også kjøp av ny båt. De neste regattaene, etter Punta Ala i Italia, arrangeres i Spania.

Men før den tid skal kongen delta i Færderseilasen fra Oslo til Horten med Fram XV den 9. juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media