Kongens største

TRONDHEIM (Dagbladet): Folket bælja, direktør Bratseth gråt og Nils Arne Eggen ble inntil videre båret ut av Lerkendal-historien på gullstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og etterpå - da han fortsatt ikke hadde kommet til seg sjøl - sa han for en gangs skyld en selvfølgelighet: - Dette står først i Rosenborg-historien nå.

Skulder ved skulder til Rosenborgs massive og fotballhistoriske resultat i minus åtte norske novembergrader står Nils Arne Eggen. Og - han står som en påle. Men tror du at orkdalingens Lerkendal-farvel ble en avskjed i scoringsjubel og snørr og tårer, tar du grundig feil.

Eggen var nemlig seg sjøl han.

Han kan jo ikke være noen andre.

Nils Arne Eggen hater regissert og offentlig pes rundt egen person og prestasjoner. Den eneste fokuseringa han tåler er det koket han setter i gang sjøl. Og derfor var skandalen nær da Rosenborg-ledelsen ville påskjønne sin aller kjæreste ute på banen før kampen.

- Ikke snakk om - jeg vil ikke, sa Nils Arne og marsjerte stramt i garderoben.

Et kvarter før avspark freste han like hissig som den katta han ikke fikk kastrert på onsdagskvelden.

Eggen med filter

Etter avspark fyrte han opp en med filter og utviste filosofens ro. Det tok nemlig nesten en halvtime før de kjente dirigentbevegelsene satte kroppen i gang som ei vindmølle. Og da RBK scoret - både rett før og rett etter pause - var det alle de andre som var gærne.

Nils Arne Eggen var bare lykkelig han. Og veldig rørt.

- Jeg blir alltid det, sier han til Dagbladet. - Slike prestasjoner rører voldsomt ved ting inni meg. Og det må jeg si, enda en gang, disse gutta her slutter aldri imponere meg.

- Er det noe jeg kommer til å savne når jeg gir meg 10. desember, så er det samværet med alle dem som gjør Rosenborg gode.

Bedre enn Real

- Vi var både dyktigere og heldigere enn Real Madrid. Vi utnyttet mulighetene våre og scoret på sjansene. men når det er sagt - jeg er litt suffet over at det ikke ble 3-0.

- Men for all del - jeg er fornøyd med to.

En tredje Rosenborg-scoring ville ført Rosenborg foran Real Madrid både på tabellen og i innbyrdes oppgjør. Det betyr at den seieren RBK nå jakter i Aten om 13 dager ville holdt til gruppeseier og kvartfinale. Og det var Nils Arne Eggen klar over der han sto og åt røyken sin mot slutten.

Det var faktisk det eneste han tenkte på.

- Men jeg tror vi ligger godt an med 13 poeng også. Og situasjonen nå er jo i hvert fall lysere enn den var i fjor. Da skulle vi ha Milan på San Siro, nå skal vi møte Olympiakos på Olympiastadion i Aten.

- Spør du meg, ser det ikke så verst ut.

Tolken oversatte til spansk med det alltid like filologiske Eggen-øret i giv akt. Og - han ble sjølsagt avbrutt.

- Hva sier du nå? Jeg synes så tydelig du sa noe om problemer, sier Eggen og gliser. Og så: - Dere skjønner - jeg har kjent han karen her (tolken) siden han gikk i kortbukser. Det er derfor vi er litt familiære.

Ikke gullstol

Det var ikke Eggens oppgave å sitte på gullstol heller - følte han. Derfor ba han spillerne om å bli satt på bakken.

- De foreslo å bære meg rundt hele banen, men det får jo være grenser. Gutta var slitne nok fra før. Og derfor ville det vært meningsløst at de skulle drasse rundt med meg. Det der har noe med vekta å gjøre.

Nils Arne Eggen sprakk på æresrunden, men han kom i mål. Og i svingen hang det et banner med «EGGEN i våre hjerter».

Og det var slik Rosenborg-folket forlot Lerkendal i går kveld.

Med Nils Arne Eggen i sine hjerter.
Til evig tid.

<B>KONGEN:</B> Ingen tvil om hvem som var kongen på Lerkendal i går kveld.
<B>Nils Arne Eggen</B>

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer