- Kongepokal er målet

I desember brakk Terrie Miller (23) kragebeinet for andre gang. Etter bare en måned med hardtrening var svømmeesset tilbake i norgestoppen under stevnet på Hamar i midten av juni. Nå vil 23-åringen vinne kongepokalen i NM i helgen.

- Får jeg trent godt fram til mesterskapet, bør det være en realistisk målsetting, sier en optimistisk Terrie Miller til Dagbladet.

I juni deltok hun i sin første konkurranse siden kragebeinsbruddet i romjula. Det endte med fire første- og to andreplasser.

- Først og fremst var det deilig å konkurrere igjen. Det har vært mange tunge perioder siden ulykken, sier Miller.

Langrenn

Ulykken hun snakker om er kragebeinsbruddet hun pådro seg i desember. Hun pådro seg samme type skade under TV2s «Mestermøtet» i 1997, og uhellet var nok en gang ute da Miller inviterte gode svømmekollegaer til Tromsø.

- Jeg og blant andre svenske Therese Alshammer var samlet i romjula. Vi gikk langrenn, sto på snowboard og gjorde mye annet gøy. I en nedoverbakke ramlet jeg og skadet meg, sier Miller.

Skaden gjorde at hun ikke kunne starte hardtreninga før i begynnelsen av mai. Miller vurderte flere ganger å gi opp svømmekarrieren.

EM i desember

- Det var utrolig tungt. Jeg spurte meg selv: «Hvorfor gidder jeg dette?», sier Miller.

Svaret fant hun selv.

- Jeg trives utrolig godt i vannet. Opplevelsen av å konkurrere er sterkere enn de negative tankene, sier hun.

Derfor er Terrie også å finne på startblokka når NM starter i Hamar i morgen.

- Går det bra i NM og på trening, satser jeg på finaleplass i EM i desember, sier Terrie Miller.