Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finnmarksløpet:

Kongepokal til Elisabeth Edland

Tross tabbe tidlig i løpet.

KONGEPOKAL: Elisabeth Edland (58) vant 500-kilometersklassen i Finnmarksløpet tirsdag. Foto: Ida-Helene Sivertsen / NTB scanpix<div><br></div>
KONGEPOKAL: Elisabeth Edland (58) vant 500-kilometersklassen i Finnmarksløpet tirsdag. Foto: Ida-Helene Sivertsen / NTB scanpix

Vis mer

Elisabeth Edland (58) gjorde en stor navigasjonstabbe tidlig i løpet, men kom tilbake og vant 500-kilometersklassen i Finnmarksløpet tirsdag.

Hundekjørerveteranen kunne dermed feire karrierens fjerde kongepokal. I hjembygda Nannestad er det snart bare skistjernene Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard som har mer velfylte premieskap.

Tirsdagens seier i Finnmarksløpet kom imidlertid ikke gratis og hang lenge i en tynn tråd. Allerede tidlig i konkurransen navigerte Edland feil og kjørte mer enn to mil lenger enn hun hadde behøvd med sitt hundespann.

Da trodde de fleste at seieren ville tilfalle finske Ronny Wingren, men sluttspurten til den 58 år gamle bestemoren fra Nannestad var strålende. Wingren hadde 34 minutters ledelse ut fra sjekkpunktet i Skoganvarre, men ble likevel innhentet og passert av Edland.

Det hører med til historien at kongepokalvinneren hadde værgudene på sin side på veien fra Porsanger til Alta. Det blåste stiv kuling over fjellet og snødde tett – og Ronny Wingren måtte brøyte spor. Edland dro fordel av det.

– Det var minimal sikt, og jeg måtte se ekstra godt for å finne løypestikkene. Jeg var utrolig glad da jeg oppdaget ryggen til Ronny, ikke først og fremst på grunn av at jeg tok han igjen, men fordi jeg så noen jeg kjente, sa Edland etter målpassering.

20 minutter senere kom Wingren i mål. Han var strålende fornøyd med sin andreplass – på tross av at han ble frakjørt av sin argeste konkurrent de siste milene.

– Elisabeth må nok kjøre to timer feil neste år, og ikke bare halvannen time, slik hun gjorde i år, sa en smilende Wingren.

Deltakerne i 1000-kilometersklassen i Finnmarksløpet hadde tirsdag nådd Pasvik ved den russiske grensen. Fortsatt gjenstår det 60 mil til mål i Alta. Vinneren er ventet inn fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media