FIKK KONGEPOKALEN I NM: Marte Olsbu, her fra skiskytter-VM tidligere denne måneden, vant i Sirdal i dag.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FIKK KONGEPOKALEN I NM: Marte Olsbu, her fra skiskytter-VM tidligere denne måneden, vant i Sirdal i dag.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Kongepokal til Marte Olsbu

Værfaste utøvere amputerte NM.

Tross én bom på stående skyting gikk Marte Olsbu inn til gull på sprinten i skiskytter-NM fredag. Hun vant foran Ingrid Landmark Tandrevold og Astrid Wathne Mathiessen.

Skiskytteren fra Froland sørget dermed for at en av jentene i seniorlandslaget kunne klatre øverst på seierspallen. Onsdagens normaldistanse ble nemlig vunnet av Tandrevold, som i likhet med Olsbu nå har to NM-medaljer.

I mål var Olsbu 7,2 sekunder foran Tandrevold, som skjøt feilfritt. Også Mathiessen hadde én bom, og hun endte 33,9 sekunder bak vinneren.

Fanny Welle-Strand Horn, som har verdenscupseier i sprint fra Ruhpolding i januar, måtte ta til takke med den sure 4.-plassen. Hun var blant de raskeste i sporet, men to bomskudd nektet henne medalje.

Uansett har Horn sikret seg et godt utgangspunkt til lørdagens jaktstart i Sirdal.

For sprintinnsatsen fikk Olsbu med seg kongepokalen i årets NM, opplyser arrangøren.

Flere av de antatt sterkeste løperne i NM, både på kvinne- og herresiden, fikk ikke gått fredagens løp. Det skyldes ifølge NRK at de er værfaste på ulike flyplasser. Blant andre rammet det Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal før sprinten.

(NTB)