Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongepokalen endelig på Valle

Det er stille på brakka da Bjørn Arild Levernes klokka 12 kommer traskende rundt hjørnet. Søndagens dress er byttet ut med treningsbukse. I hånda har han Engas mest verdifulle gjenstand og grepet er like fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig svinger Jon H. Nordbrekken inn på parkeringsplassen. Formannen i klubben puster lettet ut. - Du har passet godt på den, ser jeg, sier han og tar villig over pokalen. Siste gang Vålerenga ble norgesmester forsvant vandrepokalen i feiringa. - Det er vel et eller annet heldig Klan-medlem som har den i hylla, gjetter Levernes. Det var hjemme hos ham årets utgave havnet etter endeløs vandring mellom utallige hender, bankett og utesteder natt til i går. - Taxi-sjåføren som kjørte meg hjem var rimelig fornøyd da han fikk holde den, forteller mannen som Dagbladet kåret til banens beste.

Dette er STORT

Det er fortsatt tidlig på dagen for Vålerengas cuphelter, men etter hvert kommer den ene målscoreren etter den andre. - Jeg har «lesedag» i dag, gliser Espen Musæus. Hvor mye han enn prøver klarer han ikke å slutte med akkurat det. - Det er utrolig å ha vært med på noe som betyr så mye for så mange, sier Super-Musa. - Det var bare helt sprøtt på Rockefeller. Vi følte oss som rockestjerner. Du tok av du også Bjørn Arild, konstaterer Musæus. - Jeg er jo egentlig en rolig fyr som ikke liker å stå foran, men søndagen var bare spesiell, sier Levernes. Musæus har ikke lest avisene ennå, og kaster seg over dem med store øyne. - Tenk at de bruker over åtte sider på oss, sier han. Og: - Se - du er kåret til banens beste Bjørn Arild. Det er stort! STORT er ordet som har desidert høyest brukervennlighet denne formiddagen i VIF-brakka. Med søvn i øya og restene av Mac Donalds-frokosten i hånda kommer målscorer nummer tre, Espen Haug.

Beskjedne

- Det ble seint i går, ja, sier han før gutta kommer opp i en fotballfaglig diskusjon. - Hvem var det egentlig som dekket opp han som scoret Godsets første mål? Når vi spør hvem som lagde det flotteste målet blir det stille. Beskjedent peker de på hverandre. - Mitt var ikke det peneste, men det viktigste, sier Haug som satte inn 2-0-målet. Så blir det enda mer folksomt i stua. Bjørn Viljugrein kommer innom for hente bagen sin. - Jeg er på jobb i dag og må komme meg tilbake, sier han opplagt. - Det er ikke jeg, sier Haug til seg sjøl. Og før Viljugrein returnerer til pliktene: - Nå må dere legge fra dere avisene, gutter. Husk vi har en viktig kamp mot Rosenborg på onsdag.

Fleiper du?

Praten går videre. - Jeg våkna altfor tidlig, så jeg sto opp for å se kampen på video, sier Musæus. Fortsatt med glis fra øre til øre. - Men resten av dagen skal jeg lese økonomi, sier BI-studenten liksom overbevisende. - Er det mange av dere som går på skole? spør fotografen. - Vi har jo Carew da. Er det ungdomsskolen han går på, ler gutta. - Stakkars han og Knut Henry (Haraldsen) måtte gå hjem klokka ni i går siden de skal spille U-landskamp. Juro Kuvicek er nestemann som kommer innom brakka. - Hvor er pokalen? spør han. Utrolig nok greier gutta å holde seg alvorlige. - Den blei borte under feiringa. Akkurat som forrige gang, sier Levernes. - Nå kødder dere. Smil da, ber han spørrende før latteren spruter utover bordet.

Hele Norges coronakart