TIL TOPPS: Karoline Bjerkeli Grøvdal og Karsten Warholm fikk utdelt kongepokalene etter friidretts-NM i Sandnes som ble avsluttet søndag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL TOPPS: Karoline Bjerkeli Grøvdal og Karsten Warholm fikk utdelt kongepokalene etter friidretts-NM i Sandnes som ble avsluttet søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Kongepokalene til Warholm og Bjerkeli Grøvdal

Karsten Warholm reiste hjem fra friidretts-NM i Sandnes med sin tredje strake kongepokal. Dermed er han tre bak Andreas Thorkildsen.

rDen tidligere spydkjempen tok seks kongepokaler i sin innholdsrike karriere. De første tre kom som perler på en snor i perioden 2004 til 2006, mens de tre siste fulgte fra 2009 til 2011.

Karsten Warholm innrømmer at han har tatt mål av seg til å matche Thorkildsens kongepokal-fangst.

- Dette var fantastisk gøy. Kongepokalen betyr alltid like mye. Jeg har jo Thorkildsen jeg skal ta igjen, og det blir ikke lett. Man må prestere vis man skal klare dette, sier Dimna-løperen til NTB.

Løp for pokalen

Han festet grepet om årets kongepokal med seiersløpet på 400 meter hekk i Sandnes søndag. Vinnertiden 48,73 var det solid internasjonal klasse over.

Dermed viste sleggekaster Eivind Henriksens vinnerkast på 74,27 meter og Jakob Ingebrigtsens tre gull og én bronse seg å komme til kort i kongepokal-kampen.

- Jeg synes det ble en fin duell mellom Jakob og Karsten. Jakob ble vel den mestvinnende i et NM noen gang, og det sier jo litt om det nivået Karsten holder, sa storebror Henrik Ingebrigtsen til NTB.

Ved siden av den oppskriftsmessige triumfen på 400 meter hekk plusset i tillegg Karsten Warholm på gullbeholdningen med seier på 400 meter flatt og den avsluttende stafetten.

Hekkeløpet løp verdensmesteren med nettopp kongepokalen i tankene.

- Jeg og Alnes (Leif Olav, trener) hadde en prat på rommet i går. Vi kom fram til at dette var en sesong som fortjente å bli kronet med kongepokal. Nå har jeg hvert fall prøvd å legge inn en veldig god søknad, så får vi se, sa Dimna-løperen.

Grøvdals første

Karoline Bjerkeli Grøvdal var den selvsagte vinneren av pokalen i kvinneklassen etter å ha smadret sin egen norske rekord på 3000 meter hinder lørdag.

Bjerkeli Grøvdal ble klokket i mål til kruttsterke 9.13,35, hvilket er den beste tiden på distansen av en europeisk løper denne sesongen.

27-åringen hadde selv den gamle norske rekorden på distansen med 9.33,19. Den ble satt så langt tilbake som i 2007.

- Dette betyr egentlig alt. Denne pokalen henger høyt og dette er min første. Endelig, sa hun til NTB.

- Var du sikker på å få den?

- Jeg var sikker etter det hinderløpet jeg gjorde lørdag. Der gikk jeg inn for å sette norsk rekord og å ta kongepokalen. Det var målet, og jeg følte jeg gjorde et sterkt løp, svarte Vidar-løperen.

- Hvor får pokalen plass?

-Den skal oppe på hylla og skal definitivt stå framme, smilte Bjerkeli Grøvdal.

(NTB)