Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongepokalvinneren rørt til tårer

Kappgjenger Kjersti Tysse Plätzer.

SUVERENE SØSKEN: Kjersti Tysse Plätzer og broren Erik Tysse er sammen med Andreas Thorkildsen Norges største håp foran VM i friidrett. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SUVERENE SØSKEN: Kjersti Tysse Plätzer og broren Erik Tysse er sammen med Andreas Thorkildsen Norges største håp foran VM i friidrett. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Kappgjengeren Kjersti Tysse Plätzer var rørt til tårer da hun fikk beskjeden om at hun var årets kongepokalvinner på kvinnesiden i friidretts-NM.

Hun fikk den gjeve pokalen sammen med spydkasteren Andreas Thorkildsen ved avslutningen av norgesmesterskapet på Stampesletta søndag.

Thorkildsen kastet 88,55 meter og satte mesterskapsrekord i spyd. Han vant en suveren seier og viste at VM-formen er inne. Kjersti Tysse Plätzer vant pokalen etter å ha satt norsk rekord på 3000 meter kappgang allerede fredag. Hun gikk inn til 12.00,52 og slettet sin egen åtte år gamle rekord med halvannet sekund.

- Nå er jeg veldig rørt. Jeg har tårer i øynene, og jeg er også veldig stolt, skrev Kjersti Tysse Plätzer i en tekstmelding til NTB etter at utdelingen var offentliggjort.

Hun var ikke til stede på Stampesletta, for sammen med ektemann og trener Stefan Plätzer og broren Erik Tysse reiste hun rett hjem til Bergen etter fredagens konkurranse.

Hun visste det ville bli jevnt og tett i kampen om det gjeve trofeet, men både Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic løp for svakt til å kjempe om pokalen. Til slutt ble det en kamp mellom lengdehopperen Margrethe Renstrøm og Tysse Plätzer.

Lett og vanskelig
- Det var veldig lett å bestemme at Andreas Thorkildsen skulle få kongepokalen for menn, men det var vanskeligere å velge hvem som skulle få den på kvinnesiden, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen da han delte ut pokalene.

Margrethe Renstrøm slettet den legendariske lengderekorden til Berit Berthelsen lørdag. Renstrøm klarte 6,64 meter og dermed gikk 6,56 som Berthelsen hadde ut av rekordlistene en gang for alle. Den hadde stått i 41 år.

Svært mange mente at det ville holde til kongepokal, men juryen ville det altså annerledes.

Renstrøm reiste likevel ikke tomhendt hjem fra Lillehammer. Hun fikk bestemannspremien i hopp for kvinner, og hun sikret seg VM-billett. det bekreftet sportssjefen i Norges Fri-idrettsforbund Ronny Nilsen overfor NTB etter mesterskapet.

Første gang
Kappgjengerne kom inn som fullverdige medlemmer i friidrettsforbundet i vår, og allerede i det første norgesmesterskapet sikret kappgjengerne seg den gjeve kongepokalen i kamp med friidrettseliten. Det var det ikke mange som hadde trodd, så det er ikke rart Kjersti Tysse Plätzer var stolt og rørt. Hun vant en historisk pokal hun også.

Norge kommer til å sende 14 friidrettsutøvere til VM i Berlin. Egentlig er det 17 som har klart enten A- eller B-kravet, men tikjemperen Lars Risan Vike og Kirsten Melkevik Otterbu er skadet og har meldt forfall. Dessuten kom ikke Øystein Sylta med på sitt B-krav på 3000 meter hinder, for Bjørnar Ustad Kristensen er bedre, og Norge kan bare sende en utøver i hver klasse på B-krav.

Ida Marcussen klarte VM-kravet i fjor, men slitt litt denne sesongen. Likevel valgte sportssjef Ronny Nilsen å ta henne med til VM. Også Margrethe Renstrøm slapp gjennom nåløyet etter lengderekorden hun satte lørdag.

- Jeg er fornøyd med den VM-troppen vi har. Det er en klar for bedring fra 2007, og mange har kjempet om tett opp mot å klare kravene, sa Ronny Nilsen etter at årets NM var over søndag ettermiddag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling