Kongepokalvinneren rørt til tårer

Kappgjenger Kjersti Tysse Plätzer.

SUVERENE SØSKEN: Kjersti Tysse Plätzer og broren Erik Tysse er sammen med Andreas Thorkildsen Norges største håp foran VM i friidrett. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SUVERENE SØSKEN: Kjersti Tysse Plätzer og broren Erik Tysse er sammen med Andreas Thorkildsen Norges største håp foran VM i friidrett. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kappgjengeren Kjersti Tysse Plätzer var rørt til tårer da hun fikk beskjeden om at hun var årets kongepokalvinner på kvinnesiden i friidretts-NM.Hun fikk den gjeve pokalen sammen med spydkasteren Andreas Thorkildsen ved avslutningen av norgesmesterskapet på Stampesletta søndag.Thorkildsen kastet 88,55 meter og satte mesterskapsrekord i spyd. Han vant en suveren seier og viste at VM-formen er inne. Kjersti Tysse Plätzer vant pokalen etter å ha satt norsk rekord på 3000 meter kappgang allerede fredag. Hun gikk inn til 12.00,52 og slettet sin egen åtte år gamle rekord med halvannet sekund.- Nå er jeg veldig rørt. Jeg har tårer i øynene, og jeg er også veldig stolt, skrev Kjersti Tysse Plätzer i en tekstmelding til NTB etter at utdelingen var offentliggjort.Hun var ikke til stede på Stampesletta, for sammen med ektemann og trener Stefan Plätzer og broren Erik Tysse reiste hun rett hjem til Bergen etter fredagens konkurranse.

Hun visste det ville bli jevnt og tett i kampen om det gjeve trofeet, men både Ezinne Okparaebo og Christina Vukicevic løp for svakt til å kjempe om pokalen. Til slutt ble det en kamp mellom lengdehopperen Margrethe Renstrøm og Tysse Plätzer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer