Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongshavn takker håndballen etter storkamp for Vålerenga

Vil danke ut Hirschfeld. Se redningene og målene her!


(Dagbladet): Vålerenga - Hønefoss 3-2.

Gudmund Taksdal Kongshavn ble byttet inn etter ett minutt på Ullevaal stadion. Vålerenga lot skadde Lars Hirschfeld starte kampen, slik at Kongshavn kan spille for andrelaget til Vålerenga i morgen.

En omdiskutert måte å utnytte regelverket på. Men det brydde ikke 21-åringen fra Bergen seg så mye om.

- Jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg tenkte på det jeg skulle gjøre selv, og at jeg skulle prestere.

- Og det gjorde du jo — er dette ditt gjennombrudd for Vålerenga?

- Hyggelig at du sier det. Jeg gjør vel ikke mer enn det jeg skal, så gjennombrudd er å ta litt hardt i. Lars Hirschfeld er nok tilbake når han blir klar. Men jeg skal ta vare på muligheten når jeg får den. Jeg har mange fine år igjen. Og jeg vil selvsagt bli førstekeeper i Vålerenga. Det er derfor jeg holder på med dette. Jeg er innforstått med at Lars er førstekeeper per i dag, men den situasjonen har jeg tenkt å gjøre noe med — på sikt, sier Kongshavn til Dagbladet.

Han ble en matchvinner for Vålerenga med flere gode redninger. Selv trekker han fram situasjonen rett etter at Vålerenga hadde gått opp til 3-1, og Hønefoss' Kevin Bosse Elie Beugre kom alene mot ham med ballen.

- Jeg er ganske fornøyd med den redninga jeg gjør med foten. Der han kommer alene mot meg, og jeg kommer ut og gjør meg stor. Det var en slags håndballkeeper-redning. Jeg sto i mål i håndball før, for Årstad i Bergen i ungdomsåra, og den teknikken har jeg kanskje tatt med meg derfra. Jeg kommer langt nok ut, gjør meg stor, og dekker mye av målet.

I kveld var han keeperhelt i Tippeligaen. I morgen er det tilbake til hverdagen og 2. divisjon.

- Hvordan blir det å omstille seg til møtet med Gjøvik FF tirsdag kveld, en viktig kamp for Vålerengas andrelag?

- Ikke noe problem. Jeg sto mot Manchester United den ene dagen og Valdres neste dag. Forskjellen er mindre på Hønefoss og Gjøvik enn på United og Valdres, sier Kongshavn med et smil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media