Kongsvinger et skritt nærmere Tippeligaen etter seier i Sandnes

Slo Sandnes Ulf 2-0 i kvalifiseringen. 

2-0: Kongsvinger slo Sandnes Ulf i kvalifiseringen i kveld. De møter vinneren av Jerv og Mjøndalen i finalen om Tippeliga-billett. Bildet er fra semifinalen i cupen hvor klubben møter Rosenborg i finalen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
2-0: Kongsvinger slo Sandnes Ulf i kvalifiseringen i kveld. De møter vinneren av Jerv og Mjøndalen i finalen om Tippeliga-billett. Bildet er fra semifinalen i cupen hvor klubben møter Rosenborg i finalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sandnes Ulf - Kongsvinger 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Den første kvalifiseringskampen til opprykk i Tippeligaen, ble tidligere i ettermiddag avbrutt etter 44 minutter på grunn av en regntung bane. I Sandnes hvor den andre kvalikkampen ble spilt, var det derimot ingen problemer

For cupfinalist Kongsvinger er det mange viktige kamper i tiden framover, og bortelaget fikk en pangstart på oppgjøret i Sandnes da Adem Güven sendte de rødkledde i ledelsen allerede etter ni minutter.

Målscoreren snappet ballen etter svakt forsvarsspill før han plasserte ballen forbi keeper Saku-Pekka Sahlgren i Sandnes Ulf-målet.

Hjemmelaget så ut til å være litt preget av alvoret i kveld, og skapte ikke stort i den første omgangen. Det var totalt sett veldig sjansefattig i Rogaland.

Det ble ikke stort bedre etter pause. Kongsvinger var selvfølgelig veldig fornøyde med tingenes tilstand, og tok ikke store sjanser framover.

Men etter 70 minutter fikk bortelaget en gedigen sjanse da de kom tre mot to. Ballen endte til slutt hos Helio Pinto, som ikke klarte å overliste keeper fra en god posisjon.

Og plutselig åpnet kampen seg mer opp, og hjemmelaget fikk noe så sjeldent som en god sjanse til å utlikne kvarteret før slutt. Ballen endte til slutt hos Eirik Schulze, som skjøt like over fra kloss hold etter en corner.

Ulf skapte noen flere sjanser, uten uttelling. I stedet avgjorde Güven kampen med en lekker scoring tre minutter på overtid. Han danset seg forbi forsvaret og plasserte ballen sikkert i mål.

Dermed er det Kongsvinger som skal spille playoffinale. Der venter vinneren av Jerv og Mjøndalen.