PEPPERSPRAY: Linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Video: Eurosport. Vis mer

Pepperspray-skandalen i Kongsvinger

Kongsvinger får bot etter pepperspray-skandalen

Må betale 10.000 kroner.

(Dagbladet): Det var under en kamp mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund 22. april at en tilskuer kom seg inn på banen og angrep linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen med pepperspray.

Linjedommer Haukåsen slapp unna uten alvorlige skader og dømte kampen videre etter å ha tørket vekk den røde peppersprayen fra ansiktet.

Holder klubben ansvarlig

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har nå ilagt Kongsvinger en bot på 10.000 kroner.

De vurderer klubben som ansvarlig for både at gjerningsmannen kom seg inn på banen og at han fikk med seg en ulovlig gjenstand inn på tribunen.

«Det er svært viktig at sikkerheten til enhver tid er god og at arenaen oppleves som trygg for alle tilskuere og aktører på stadion», står det i dommen fra Doms- og sanksjonsutvalget, gjengitt av Glåmdalen.

– Vi aksepterer boten, og tar den til etterretning. Vi har gjennomgått våre rutiner i ettertid, og ser ikke at vi kunne gjort så mye annerledes, sier KIL-sjef Espen Nystuen til Glåmdalen.

Gjerningsmannen, som er bosnisk statsborger, fikk en bot på 12.000 kroner og ble sendt ut av landet etter hendelsen.

Mulig forsøk på kampfiksing

Årsaken til angrepet er fortsatt et mysterium, men spekulasjoner om et mulig forsøk på kampfiksing oppstod umiddelbart.

Av den grunn ba Lotteritilsynet politiet i Kongsvinger og Kripos om å undersøke saken nærmere, etter at de hadde endt sin etterforskning.

- Vi har ikke gjort noe mer med denne saken. Så lenge vi ikke har mottatt noen anmeldelse, så ble saken avsluttet for vår del da han godtok forelegget han ble presentert, sa politioverbetjent Rune Bekkemoen ved Kongsvinger politistasjon til Dagbladet for en uke siden.