Kongsvinger frykter lisensen ryker

Pengekrise i KIL.

SLITER: Tom Nordlies Kongsvinger gjør det bra på banen og ligger på 2. plass i 1. divisjon - men utenfor banen sliter klubben stort. Foto: ARNT E. FOLVIK
SLITER: Tom Nordlies Kongsvinger gjør det bra på banen og ligger på 2. plass i 1. divisjon - men utenfor banen sliter klubben stort. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

|||Kongsvinger sliter tungt med økonomien og må få inn 4,5 millioner kroner i løpet av året. Hvis ikke kan klubblisensen ryke.

Spillere og trenere ble informert om den dystre hverdagen på et hastemøte tirsdag kveld. Situasjonen er så alvorlig at samtlige ble kalt inn til et krisemøte i 20-tiden.

På møtet fikk spillerne beskjed om at klubben må hente inn 4,5 millioner kroner i løpet av høsten. Det vil ikke bli aktuelt med kutt i de allerede labre spillerlønningene.

- Vi står ved en skillevei som regionen aldri har opplevd før. Denne gangen står vi overfor et være eller ikke være for toppfotballen i distriktet, sa Henrik Mohn på møtet, ifølge kil.no.

Styrelederen ba private bidra med midler, så toppfotballen kan reddes.

- Folket må velge. Vil de ha et toppfotballag, må de ta konsekvensene ved å bidra økonomisk, stille på hjemmekampene, bidra gjennom grasrotandelen eller kjøpe lodd, sa han.

Kongsvinger sliter som følge av sviktende inntekter, blant annet på grunn av økonomikrisen.

(NTB)