Kongsvinger kan bli snytt for Europa-drømmen

De tre beste Tippeliga-lagene er sikret kvalifiseringsspill til Europa neste år. Den fjerde og siste norske plassen i Europa er imidlertid fortsatt usikker.

FINALEKLARE: Fredrik Pålerud (i midten) jubler for sin 1-0-scoring mot Strømsgodset. Kongsvinger vant til slutt 2-1, og er klare for sin første cupfinale noensinne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FINALEKLARE: Fredrik Pålerud (i midten) jubler for sin 1-0-scoring mot Strømsgodset. Kongsvinger vant til slutt 2-1, og er klare for sin første cupfinale noensinne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De som trodde at Kongsvinger sikret spill i Europa neste år da de ble klare for sin første cupfinalen noensinne i går, må tro om igjen.

De må nemlig vinne finalen først.

Tidligere kunne en tapende cupfinalist kvalifisere seg til Europa hvis de tapte cupfinalen for en seriemester. Det er det altså slutt på.

- Den tapende cupfinalisten vinner ingenting. Bakgrunnen for dette er at UEFA ikke ønsker at tapere skal belønnes. De ønsker kvalitet - altså at de beste lagene skal spille europacup. I Norge vil det si at vi regner nummer fire i ligaen som bedre enn laget som taper cupfinalen, sier Nils Fisketjønn, direktør for konkurranse i Norges Fotballforbund.

- Snakkis på trening

- Det har vært en snakkis på trening den siste uka at «vi kommer til Europa hvis vi slår Strømsgodset». Men så hørte jeg at lagkamerat og sportssjef Espen Nystuen sa at vi måtte vinne finalen for å kvalifisere oss. Det er jo litt dumt, men da gjenstår det bare å slå Rosenborg, sier Kongsvinger-spiller Harald Holter til Dagbladet.

Holter åpnet Strømsgodset-forsvaret med en krempasning til Fredrik Pålerud på Kongsvingers 1-0-scoring i går, og har vært en sentral brikke på et Kongsvinger-lag som også har imponert i OBOS-ligaen i år, der de ligger på 4. plass med en kamp igjen å spille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer