FRYKTER KONKURS: Kongsvinger styrer mot et underskudd på 3,8 millioner slik situasjonen ser ut i øyeblikket. Klubben er avhengig av høyere publikumstall utover høsten. Hvis ikke kan man ende i skifteretten etter sesongen.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
FRYKTER KONKURS: Kongsvinger styrer mot et underskudd på 3,8 millioner slik situasjonen ser ut i øyeblikket. Klubben er avhengig av høyere publikumstall utover høsten. Hvis ikke kan man ende i skifteretten etter sesongen.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

Kongsvinger kan gå konkurs etter sesongen

Styrer mot underskudd på nesten fire millioner kroner.

|||Hvis Kongsvingers negative økonomiske utvikling fortsetter, kan klubben vente seg et underskudd på 3,8 millioner kroner, og i verste fall konkurs, ved sesongslutt.

Per dags dato er de røde tallene for fotballklubben på 1,8 millioner kroner, skriver glomdalen.no.

Disse tallene kan bli betydelig større dersom Kongsvinger ikke lykkes med de økonomiske tiltakene de nå setter i verk.

- Hvis publikumstallet ikke øker, og vi ikke lykkes med tiltakene, blir underskuddet 3,8 millioner kroner. Men hvis det går slik de siste dagers engasjement tyder på, kan vi ende på et minus på rundt to millioner, sier styremedlem Eva Arnseth i KIL til glomdalen.no.

Arnseth innrømmer med det at det går mot millionunderskudd for klubben uansett. Salg av Roger Risholt og innkjøpsstopp til tross, KIL må nå se på andre muligheter som kan snu den økonomiske trenden.

Blant annet har klubben startet en kampanje ved navn «Fyll stadion 12. september», som er rettet mot næringslivet. Her er det tenkt at 100 bedrifter kjøper fem billetter hver til hjemmekampen mot Sandefjord til en pris på 1150 kroner.

- Etter den enorme entusiasmen jeg har sett de siste dagene, er jeg mer optimistisk enn jeg var før. Jeg er takknemlig over hvor mange som bryr seg om Kongsvinger. Den aller beste måten disse kan bidra på i redningsaksjonen, er ved å møte opp på de siste kampene, sier Arnseth.

(NTB)