Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongsvinger kan straffes etter pepperspray-skandalen på Gjemselund

Mannen som angrep linjedommeren med pepperspray sendes ut av landet.

PEPPERSPRAY: Linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Skjermdump Fotball Media
PEPPERSPRAY: Linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Skjermdump Fotball Media Vis mer

(Dagbladet): Knappe ti minutter før full tid i Obos-ligaoppgjøret mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund, ble linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Motivet er fortsatt uklart.

På mandager setter Norges Fotballforbund (NFF) seg ned og ser på helgens fotballrunde. Mandag var naturligvis denne hendelsen på bordet.

- Det er skremmende hva enkeltpersoner kan få seg til å gjøre, heldigvis så gikk det bra med assistentdommeren. Det er en person som kan klandres for det som skjedde, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til Dagbladet.

Han sier videre at Kongsvinger kan straffes for hendelsen.

- Samtidig er det satt en del krav til klubbene i vårt regelverk i forhold til å ivareta sikkerheten for spillere og dommere. Nå er det opp til påtalenemnda om det er grunnlag for at hendelsen også kan medføre en reaksjon til klubben, sier Haavik.

Det er § 11-3, pkt. 2, i Norges Fotballforbunds lov som stadfester at «ved tribunevold og andre alvorlige tilfeller av bråk og uorden i tilknytning til et idrettsarrangement, kan klubb og andre organisasjonsledd som har ansvar for eller deltar i arrangementet, ilegges straff uavhengig og forholdet rammes av reglene foran og uten at det kan påvises skyld».

Politiet i Innlandet offentliggjorde søndag at mannen som løp inn på banen har godtatt et forelegg i saken, og at han vil uttransporteres. Ifølge politiet er gjerningsmannen fra Bosnia og i 20-årene. Han skal ikke ha noen tilknytning til Norge. Grunnlaget for utvisningssaken er det vedtatte forelegget.

- Saken er avsluttet for vår del, så sant vi ikke mottar noen anmeldelse, sier leder for krimseksjonen ved Kongsvinger politistasjon, Rune Bekkemoen om mannen som mandag var på Trandum transittmottak.