Kongsvinger kan straffes etter pepperspray-skandalen på Gjemselund

Mannen som angrep linjedommeren med pepperspray sendes ut av landet.

PEPPERSPRAY: Linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Skjermdump Fotball Media
PEPPERSPRAY: Linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen ble angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Skjermdump Fotball Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Knappe ti minutter før full tid i Obos-ligaoppgjøret mellom Kongsvinger og Ranheim på Gjemselund, ble linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen angrepet med pepperspray av en tilskuer som kom seg inn på banen. Motivet er fortsatt uklart.

På mandager setter Norges Fotballforbund (NFF) seg ned og ser på helgens fotballrunde. Mandag var naturligvis denne hendelsen på bordet.

- Det er skremmende hva enkeltpersoner kan få seg til å gjøre, heldigvis så gikk det bra med assistentdommeren. Det er en person som kan klandres for det som skjedde, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til Dagbladet.

Han sier videre at Kongsvinger kan straffes for hendelsen.

- Samtidig er det satt en del krav til klubbene i vårt regelverk i forhold til å ivareta sikkerheten for spillere og dommere. Nå er det opp til påtalenemnda om det er grunnlag for at hendelsen også kan medføre en reaksjon til klubben, sier Haavik.

Det er § 11-3, pkt. 2, i Norges Fotballforbunds lov som stadfester at «ved tribunevold og andre alvorlige tilfeller av bråk og uorden i tilknytning til et idrettsarrangement, kan klubb og andre organisasjonsledd som har ansvar for eller deltar i arrangementet, ilegges straff uavhengig og forholdet rammes av reglene foran og uten at det kan påvises skyld».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer