VRAKET: Espen Nystuen (til høyre) ble vraket av KIL-treneren. Her fra tida i Sandefjord, mot Kongsvingers Carl Erik Torp. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
VRAKET: Espen Nystuen (til høyre) ble vraket av KIL-treneren. Her fra tida i Sandefjord, mot Kongsvingers Carl Erik Torp. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

Kongsvinger koker etter at treneren vraket spillende sportssjef

- Jeg bryr meg ikke.

Det koker rundt Kongsvinger-trener Luis Pimenta etter at spillende sportssjef Espen Nystuen ble vraket mot Sandefjord, skriver Glåmdalen.

Ifølge lokalavisen reagerer ansatte og frivillige, minus spillerne, sterkt på Pimentas oppførsel. Flere skal ha uttalt at de ikke orker mer av portugiserens oppførsel.

Den tidligere Hønefoss-assistenten har imponert i KIL, som han har ledet til sjetteplass i 1. divisjon etter opprykket fra 2. divisjon i fjor høst. Allerede da skal Pimentas stil ha vakt oppsikt. Treneren skal indirekte ha stilt spørsmål ved klubbens lojalitet og ambisjoner under en seanse i VIP-rommet siden han og assistent Gonzalo Pereira ikke var blitt enig med klubben om ny kontrakt.

Ydmyket Nå er det bruken av A-lagsspillere med lite spilletid som er kjernen til bråk på Gjemselund, skriver Glåmdalen. Pimenta skal ha nektet reservene å spille for annetlaget i 3. divisjon. Sist helg skal sportssjef Espen Nystuen ha overstyrt Pimenta og sendt en ikke navngitt spiller på B-kamp.

Det fikk KIL-treneren til å reagere kraftig. Under et møte i sportslig utvalg hevdet Pimenta at Nystuen hadde ydmyket ham på et personlig plan. Konsekvensen ble at den spillende sportssjefen ble vraket fra kampen mot Sandefjord.

- I en klubb som er i toppfotballen, vil det alltid være uenighet internt. Vi jobber hver eneste dag for å bli bedre og forholder oss profesjonelt til alle situasjoner som dukker opp, er alt Nystuen vil si til Glåmdalen.

- Bryr meg ikke - Da vet jeg ikke hvilke kilder du har. Dårlig oppførsel? Nei, jeg har ikke sett noe til dårlig oppførsel, sier Pimenta selv.

Han avviser at Nystuen ble vraket som følge av en personkonflikt. Slik svarer KIL-treneren på påstanden om at han skal være lite ydmyk:

- Hvis du har hørt det, er det noen andres mening. Folk må få lov til å mene det de vil. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener, sier Pimenta.

Kongsvinger slo Sandefjord 1-0 i søndagens toppkamp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.