Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongsvinger spiller kvalik

Sandefjord rotet seg helt bort.

Kongsvinger klatret forbi Sandefjord til 3. plass i 1. divisjon søndag og får dermed møte Bodø/Glimt i kvalifisering om spill i eliteserien.

Kongsvinger slo Haugesund 2-1, mens Sandefjord tapte 2-3 for Mandalskameratene.

Foran søndagens avsluttende serierunde var Start og Aalesund klare for opprykk. Sandefjord lå an til sin tredje strake kvalifisering.

Men Sandefjord tapte overraskende 2-3 hjemme for Mandalskameratene, mens Kongsvinger slo Haugesund 2-1 hjemme. Dermed endte KIL på 53 poeng, to mer enn Sandefjord.

Bodø/Glimt tapte for Molde lørdag og måtte dermed ut i kvalifisering.

- Det blir to tøffe kamper. Jeg brydde meg egentlig ikke så mye om hvilket lag vi skulle møte. Nå har vi først havnet i denne situasjonen, og da måtte vi ta den motstanderen vi fikk, sier Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre til NTB.

- Jeg har sett Kongsvinger en gang «live» denne sesongen og en gang på TV. Det jeg ikke vet om laget skal jeg få innhentet informasjon om i god tid, sier Gåre.

Stabæk rykket direkte ned fra eliteserien sammen med Sogndal.

Første kvalikkamp spilles lørdag 6. november, mens returen spilles 13. november.

Nedrykk til 2. divisjon blir det for Raufoss, Haugesund, Vard Haugesund og Tromsdalen. De to sistnevnte var klare allerede før siste runde. Raufoss skuslet bort seieren mot Tromsdalen (1-1), mens Moss snudde til 2-1 mot opprykksklare Aalesund og berget plassen med et nødskrik.

(®NTB)

KAN JUBLE: Vegard Skogheims sesong er ikke over ennå. I november venter kvalik-kamper mot Bodø/Glimt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media