Kongsvinger vant «Slaget om Hedmark»

Keeperdebutant ble helten.

SEIERHERREN: Tom Nordlie og Kongsvinger slo Nybergsund-Trysil 2-0 i kveldens kamp på Gjemselund. Andreas Moen og Kai Risholt scoret målene for hjemmelaget.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SEIERHERREN: Tom Nordlie og Kongsvinger slo Nybergsund-Trysil 2-0 i kveldens kamp på Gjemselund. Andreas Moen og Kai Risholt scoret målene for hjemmelaget. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Keeperdebutant Olav Dalen fikk mer enn nok å gjøre i Kongsvinger-buret i 1. divisjon tirsdag. Debutanten holdt tett, og KIL sikret nye poeng med 2-0 over Nybergsund-Trysil.

- Det var tungt og slitsomt. Vi jobbet hardt hele kampen. Men det var veldig, veldig morsomt, sa Dalen til NRK.

Tom Nordlies lag er fortsatt med i opprykkskampen for fullt. Laget er fem poeng bak ledende Hønefoss, og innehar tredjeplassen. Opp til Sogndal er det tre poeng.

I hjemmekampen mot Nybergsund-Trysil kunne det fort ha blitt poengtap. Gjestene var farlige, og bare en god keeperdebutant hindret 0-1 for vertene i første omgang.

Særlig farlig ble det da Tore Andreas Gundersen fikk sjansen med et straffespark. Dalen, som voktet buret i Conny Månssons skadefravær, reddet mesterlig.

På tampen av omgangen ordnet Andreas Moen 1-0 for Kongsvinger med en iskald avslutning. Etter hvilen fortsatte sjansene å komme på rekke og rad - på begge sider av banen.

Men gjestene fikk aldri nettkjenning. Olav Dalen stengte buret. I den andre enden la Kai Risholt på til 2-0 etter 70 minutters spill. Det ga jubel blant fansen.

Like mye jubel fikk Dalen, som ble kåret til kampens beste. Det kommer godt med når førstekeeperen muligens er ute av spill i lang tid framover.


(NTB)