Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kongsvinger vil slå seg selv konkurs

Spillerne har ikke fått lønn.

SPORTSLIG BRA: Kongsvinger under Tom Nordlies ledelse er bare to poeng unna en plass i kvalifisering til Tippeligaen. Men økonomien truer klubben med konkurs og spillerne har ikke fått utbetalt siste lønning. Foto: JO STRAUBE
SPORTSLIG BRA: Kongsvinger under Tom Nordlies ledelse er bare to poeng unna en plass i kvalifisering til Tippeligaen. Men økonomien truer klubben med konkurs og spillerne har ikke fått utbetalt siste lønning. Foto: JO STRAUBE Vis mer


(Dagbladet): Kongsvinger IL har innkalt til ekstraordinært årsmøte 16. oktober med innstilling om å slå klubben konkurs, skriver lokalavisa Glåmdalen.

For et par uker siden ble spillerne varslet om at de ikke ville få utbetalt full lønn. De har fortsatt ikke fått pengene. KIL ligger an til å gå tre millioner underskudd etter endt sesong.

Nå søker adeccoliga-klubben om kommunalt tilskudd på to millioner kroner. I brevet til styret skriver klubbstyret at de ikke ser det som mulig å drive klubben videre uten dette tilskuddet.

- Situasjonen er kritisk og det beklages sterkt, heter det i brevet fra styret til kommunen.

Kongsvinger fikk i fjor ettergitt lån fra tre sponsorer, og ble reddet fra konkurs da. Men det ble også kjent at klubben sto i fare for poengtrekk om økonomien ikke bedret seg.

NFF holder i ettermiddag en pressekonferanse der de opplyser om status for klubbøkonomi i toppfotballen per første halvår i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media