- Konkurransen er positiv og sånn skal det være

Moa lar seg ikke bekymre av Dioufs scoringsform.

 JUBLET MED LAGKAMERAT:  Moa kaster seg over Lars Stindl etter at sistnevnte sendte Hannover opp i 1-0-ledelse hjemme mot Köln i går. Foto: Scanpix/EPA/Peter Steffen.
JUBLET MED LAGKAMERAT: Moa kaster seg over Lars Stindl etter at sistnevnte sendte Hannover opp i 1-0-ledelse hjemme mot Köln i går. Foto: Scanpix/EPA/Peter Steffen.Vis mer

HANNOVER (Dagbladet): Mohammed Abdellaoue ble byttet ut etter bare halvspilt kamp i storseieren mot Ståle Solbakken og Köln i går. Inn kom tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf. Senegaleseren benyttet sjansen og sto for begge de to siste scoringene i 4-1-seieren.

Moa innrømmer at det ikke var noen skadeproblemer som gjorde at han ble byttet ut. I Hannover er det rett og slett knallhard kamp om plassene på laget. Og selv ikke lagets toppscorer kan føle seg trygg på å beholde navnet sitt i startelleveren.  

Dioufs scoringsform bekymrer derimot ikke vår landslagsspiss.

- Konkurransen er positiv og sånn skal det være. Jeg er vant til at det er konkurranse om plassene, sier Moa til Dagbladet.

- Jeg spilte kamp torsdag og treneren mente det holdt med en omgang i dag. Det har jeg full forståelse for. Sånn er det noen ganger, legger Moa til og forsikrer om at han ikke er skadet.  

- Jeg føler meg grei og alt er fint.  

Alene på topp I går startet Moa alene på topp for Hannover. I andre omgang gikk trener Mirko Slomka over til to spisser, nevnte Diouf og tidligere Rosenborg-spiller Konan Ya. Ifølge treneren selv et bytte som ga mer fart på toppen for hjemmelaget.  

Når den offensive midtbanemannen Jan Schlaudraff, banens beste mot Köln i går, også gjerne spiller spiss, betyr det kniving om plassene.  

- Det betyr bare at man hele tiden må jobbe hardt. Det er bare å kjøre på  videre, sier Moa, som senest scoret mot Standard Liege i europaligaen torsdag, hvor Hannover vant hele 4-0.
 

Spennende avslutning Nå venter Atletico Madrid i neste runde. Og etter gårsdagens seier er Hannover for alvor med i kampen om deltakelse i Europa også neste år.  

- Du merker at det begynner å nærme seg sesongslutt. Det er et bra lag vi møter nå i europaligaen. Vi har gjort det fantastisk bra for å komme dit vi er nå, men  vi må jo satse på å komme enda lenger.  

Så langt har det blitt 11 Bundesliga-mål på storebror Abdellaoue.  

- Frem til januar gikk det veldig greit, så har jeg vært litt småskadet og ute noen kamper. Sånn er det. Nå handler det om å finne rytmen, så kan jeg være med å bidra utover også, sier Moa.   

I FORM: Hannovers Mame Biram Diouf scoret to mål mot Köln søndag. Foto: EPA/MARIUS BECKER
I FORM: Hannovers Mame Biram Diouf scoret to mål mot Köln søndag. Foto: EPA/MARIUS BECKER Vis mer