Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Konkurrent om Kristoffersen: - Han er ufattelig kald

Roses av alpintstjerne.

HYLL: Den tyske alpinstjernen Felix Neureuther nøler ikke med å omtale Henrik Kristoffersen som «ufattelig» kald og rolig for alderen. Foto: AP Photo/Pier Marco Tacca
HYLL: Den tyske alpinstjernen Felix Neureuther nøler ikke med å omtale Henrik Kristoffersen som «ufattelig» kald og rolig for alderen. Foto: AP Photo/Pier Marco Tacca Vis mer

Den tyske alpinstjernen Felix Neureuther nøler ikke med å omtale Henrik Kristoffersen som «ufattelig» kald og rolig for alderen.

Neureuther og resten av slalåmeliten har måttet se seg grundig slått av den 21 år gamle nordmannen i sesongens to første slalåmrenn. I Madonna di Campiglio to dager før julaften var seiersmarginen på formidable 1,25 sekunder.

Selv de siste sesongenes dominerende slalåmkjører, østerrikske Marcel Hirscher, har havnet fullstendig i Kristoffersens skygge.

- Jeg har kjent ham i noen år nå, og for alderen er han ufattelig kald, sier en imponert Neureuther om sin norske konkurrent.

- Han går til alle oppgaver med en profesjonalitet jeg i hvert fall ikke hadde på den alderen, tilføyer veteranen.

Onsdag er det duket for det første verdenscuprennet i slalåm i 2016. Santa Catarina er arrangør for rennet som opprinnelig skulle ha gått i den kroatiske hovedstaden Zagreb.

Henrik Kristoffersen må finne seg i å være klar favoritt etter det han har vist den siste tiden. Ikke bare har han imponert i slalåm, men i desember ble det også andreplass i storslalåmrennet i Alta Badia.

21-åringen fra Rælingen er med andre ord mannen å slå.

Kommende helg forflytter alpinsirkuset seg til sveitsiske Adelboden. Lenge var det usikkert om de planlagte rennene i storslalåm og slalåm kunne gå som oppsatt på grunn av snømangel, men i helgen ga arrangørene grønt lys.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media