FÅR IKKE HJELP: Stevnet til Cecilia Brækhus er rammet hardt av forfall fra utenlandske boksere, men konkurrenten kan ikke hjelpe. Foto: NTB Scanpix
FÅR IKKE HJELP: Stevnet til Cecilia Brækhus er rammet hardt av forfall fra utenlandske boksere, men konkurrenten kan ikke hjelpe. Foto: NTB ScanpixVis mer

Brækhus vs Laurén:

Konkurrent prøvde å redde Brækhus-stevne fra krisa. Nå trekker de seg

I går var fire kamper avlyst. Så kom det fire nye navn på blokka. Nå er også den nye planen lagt i grus.

(Dagbladet): Tirsdag kveld avslørte Dagbladet at fire av de åtte kampene på stevnet til Cecilia Brækhus i Stokke førstkommende lørdag var avlyst.

Fire utenlandske boksere hadde meldt forfall. Og fire norske boksere ble skadelidende.

Nå er Dagbladet kjent med at First Lady Promotion, selskapet til Cecilia Brækhus, var nær ved å få hjelp av konkurrenten Melhus Promotions som arrangerer et eget stevne i Skien samtidig.

Men nå har Melhus Promotions trukket seg.

Målet var - og hele onsdagen gikk med på - å skaffe erstattere til så mange av de fire kampene som mulig.

Bortsett fra kampen til Alexander Hagen som selv er satt ut av spill på grunn av en prolaps, går det på skinner foran stevnet i Skien. Dermed kunne et samarbeid mellom de to konkurrentene muligens bære frukter.

Daglig leder i First Lady Promotion, Morten Andreassen, forklarte tirsdag kveld at det bare er et samarbeid mellom selskapet og Norsk Antidoping som gjelder.

Antidoping Norge avgjør

Han forklarte det slik:

- Vi har valgt å følge Antidoping Norges regelverk. De var en av årsakene til at proffboksing ble lov i Norge, og ingen andre samarbeidspartnere er aktuelt for oss. Det innebærer blant annet at det kreves innmelding av boksere minst åtte uker før et stevne i tillegg til at det må foreligge både klinisk og nevrologisk undersøkelse.

Andreassen forklarte videre:

- Det innebærer at når det kommer et forfall, så er det ytterst begrensede muligheter til å skaffe erstattere. Faktisk må da vedkommende være enten fra England eller Sverige som har et testregime som tilsvarer Antidoping Norge sitt.

Det var i går.

I dag så det en stund ut som saken hadde fått en ny vending.

- Vi er opptatt av å hjelpe norske boksetalenter. Og når fire endte opp uten motstander og vi kanskje kunne bidra, betyr det ingenting at det gjelder konkurrenten, sier promotor André Moen i Melhus Promotions til Dagbladet.

Men utover ettermiddagen ble det klart at forslaget ikke fikk støtte fra Antidoping Norge.

Fire nye navn

Moen forteller at han hadde skaffet fram fire navn som det ble jobbet med for å skaffe til veie en dispensasjon på kort varsel for å kunne bokse på stevnet til Brækhus lørdag.

- De har bokset jevnt og oppfyller kravene med blodtesting og hodescanning, forteller Moen.

Melhus Promotions benytter seg av Antidoping Estland som har et noe annet testregime, men som ligger under WADA-regelverket. Som også Antidoping Norge er underlagt.

Antidoping Norge ønsker ikke å uttale seg til Dagbladet om prosessen rundt å få dispensasjon for disse fire proffbokserne.

- Vi har en avtale med First Lady Promotion som vi forholder oss til. Det er den eneste boksepromotøren i Norge vi har en avtale med, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, til Dagbladet.

- Kan du si noe om dere er i dialog med First Lady Promotion og Melhus Promotion om disse bokserne?

- Jeg vil ikke uttale meg noe videre enn det. Vi har hatt en løpende dialog med First Lady Promotion gjennom lang tid fra tidligere stevner og vi har et godt forhold til dem.

Trekker seg

Manager André Moen forteller til Dagbladet at Melhus Promotions trekker seg ut av forsøket med å skaffe boksere på følgende grunnlag:

- Vi er ikke interessert i å komme på kant med Antidoping Norge. Vi skulle gjerne ha hjulpet til. Men vi kommer alltid til å følge regelverket, sier André Moen til Dagbladet.

Bokser Hadi Srour sto fram i Dagbladet i går. Da var han langt nede.

Nå krysser han fortsatt fingrene for at det blir kamp på stevnet i Stokke.

BOKSER GJERNE GRATIS: Hadi Srour har så lyst på kamp at han bokser gjerne gratis. Om det er det som må til. Foto: Bengt Berg / Dagbladet
BOKSER GJERNE GRATIS: Hadi Srour har så lyst på kamp at han bokser gjerne gratis. Om det er det som må til. Foto: Bengt Berg / Dagbladet Vis mer

- Det ble funnet en polakk til meg. Han var egentlig klargjort da han var testet ifølge rutinene til Antidoping Norge. Men dessverre trakk han seg. Det siste jeg har hørt er at Melhus Promotions arbeidet med fire nye navn, sier Hadi Srour til Dagbladet.

Bokser gjerne gratis

Han fortsetter:

- Om de blir godkjent av Antidoping Norge på så kort varsel og blir gitt en dispensasjon gjenstår å se. Det er spennende timer. Jeg har brukt nesten 100 000 kroner på forberedelser til kampen. Og det hadde vært trist om det strandet nå. Når det er så nær.

Hadi er så sugen på å bokse at han kan gi fra seg det lovede honoraret. Om det skulle stå på penger.

- Jeg bokser gjerne gratis, sier Hadi Srour.

Innleid medierådgiver Geir Håkonsund i First Lady Promotion skriver i en sms at det neppe kommer noe nytt i saken før i morgen.

Morten Andreassen har ikke vært tilgjengelig for kommentar i kveld.

PS: Tittelkampen mellom Cecilia Brækhus og utfordrer Mikaela Laurén er lørdag kveld.