Konkurrenten om Nibali: - Det er enormt

Største seiersdifferanse siden 1997.

INGEN I NÆRHETEN: Vincenzo Nibali vinner årets Tour de France med nesten åtte minutter. Han kommer også til å ha båret den gule ledretøyen på 18 av 21 etapper. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
INGEN I NÆRHETEN: Vincenzo Nibali vinner årets Tour de France med nesten åtte minutter. Han kommer også til å ha båret den gule ledretøyen på 18 av 21 etapper. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)Vis mer

PÉRIGUEUX/OSLO (procycling.no): Vincenzo Nibali kommer til å vinne årets Tour de France med nesten åtte minutter.

Før den siste etappe som avsluttes på Champs-Élysées, leder italieneren med syv minutter og 52 sekunder på Jean-Christophe Péraud.

Dersom avstanden står seg på morgendagens spurtetappe, vil det være den største seiersdifferansen siden Jan Ullrich vant med ni minutter og ni sekunder i 1997.

Ned til tredjemann Thibaut Pinot skiller det over åtte minutter.

- For å være ærlig, så er det vanskelig å forstå at jeg er på podiet i Tour de France, sier Pinot ifølge rittets hjemmeside.

- Å vinne touren er en annen historie. Nibali er åtte minutter foran meg, det er enormt! Det er fortsatt en lang vei å gå.

Les også: Dette har ikke skjedd på 30 år

Komplett
Italieneren har vunnet fire etapper i årets Tour de France. Han vant i både Vogesene, Alpene og Pyreneene, rittets tre fjellkjeder.

Lørdag viste han seg virkelig komplett, da han ble nummer fire på den 54 kilometer lange tempoetappen.

- Jeg er veldig glad. Jeg har vært litt spent i dag, men jeg antar at det er normalt. Jeg hadde virkelig lyst til å gjøre det bra i dag, sier Nibali etter at han sikret seieren i årets Tour de France.

- Jeg tror ikke jeg har innsett hvor stort det er å vinne Tour de France ennå. Det er tøft å sykle touren, men det er virkelig vakkert å sykle opp Champs-Élysées. Det er minnet jeg har tatt med meg fra mine første deltakelser i touren: æresrunden, de enorme folkemengdene og monumentene i Paris. Jeg skal prøve å nyte seieren så mye som mulig.

Les også: Verdensmesteren knuste konkurrentene

Allerede før han har rukket å sprette champagnen på veien fra Évry til Paris og motatt hyllesten fra folket som vinner av Tour de France, har han begynt å tenke på fremtiden.

Dropper vueltaen
Det er lite trolig at 29-åringen kommer til å ta opp kampen med blant annet Chris Froome i årets Vuelta a España, men det betyr ikke at han er uten ambisjoner for resten av sesongen.

- Jeg kommer kanskje til å prøve meg i VM, men jeg vet ikke om løypen i Ponferrada passer meg. Jeg prøvde å vinne i Firenze i fjor.

Med seier i årets Tour de France, blir Nibali én av bare seks ryttere som har vunnet Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.

- Jeg kommer til å fortsette å fokusere på treukersrittene, men jeg ville også likt å krone det med å bære regnbuetrøyen i et år.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.