Konkurrenten takket nei til nytt drama. Plutselig var Susann Bjørnsen i VM-finalen

Slapp swim-off.

FINALEKLAR: Susann Bjørnsen slapp swim-off mot Lilly King..
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FINALEKLAR: Susann Bjørnsen slapp swim-off mot Lilly King.. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Susann Bjørnsen og Lilly King svømte i mål til nøyaktig samme tid og delt åttendeplass i semifinalen i 100 meter medley. Da King takket nei til swim-off, gikk den siste finaleplassen til Bjørnsen.

Ikke engang en hundredel skilte nordmannen og amerikaneren, og begge ble notert på tiden 1.00,05 under kortbane-VM i Canada. Dermed skulle de i utgangspunktet møtes til duell om åttendeplassen om den siste finaleplassen.

King, som senere på dagen skulle svømme finale i mixed medley 4x50 meter, valgte imidlertid å avstå fra duellen, ifølge Indy Star. Dermed fikk Bjørnsen den siste semifinaleplassen uten ekstra anstrengelser.

Det kan også se ut til at Lilly King gjorde lurt i å spare på kreftene. Sammen med en annen kvinne og to menn tok hun gull i ettermiddagens mixed medley-finale. Dette var hennes tredje gullmedalje på to dager i mesterskapet.

Semifinaleheatet i 100m medley ble vunnet av Katinka Hosszú fra Ungarn, med tiden 57.53. Andreplassen gikk til Alia Atkinson fra Jamaica og tredjeplassen til Emily Seebohm fra Østerrike.

(NTB)